Vrouwen E&A maken flinke misstap

23 november 2014 | Van onze AS-redactie

Het had een ‘makkie’ moeten worden, maar het pakte anders uit. Verburch, de nummer laatst in de tweede divisie B, verraste de handbalsters van E&A door in Arnhem met 20-21 te winnen.

 

Verburch speelde de afgelopen jaren altijd om de titel, maar de ploeg uit Poeldijk had voorafgaand aan het treffen met E&A pas 1 punt. Voor E&A een ideale mogelijkheid om zich te revancheren voor het forse verlies van vorige week bij Forholte (36-23).
E&A kwam goed en sterk uit de startblokken en binnen 10 minuten stond er een stand van 6-1 op het scorebord. Vanaf dat moment was de ploeg van trainer Oleg Boiko (foto) de scherpte kwijt. Binnen vijf minuten trokken de gasten de stand gelijk: 6-6.
E&A miste erg veel open kansen en was in de dekking niet attent genoeg. Beide ploegen scoorden om en om, maar op slag van rust nam Verburch een voorsprong van twee doelpunten: 10-12.
De thuisploeg werkte in de tweede helft hard om de stand weer gelijk te trekken. Toch bleven de handbalsters van Verburch scherper in de afronding en pakten zij opnieuw een voorsprong van drie doelpunten: 14-17. Vijf minuten voor tijd kwam E&A toch weer langszij (19-19), maar in plaats van door te pakken, zakte E&A weer in. Verburch profiteerde en won met 20-21.
De handbalsters van Verburch vierden hun eerste zege uitbundig. De vrouwen van E&A konden aan het eind van de wedstrijd alleen zichzelf de schuld geven.
In de tweede divisie B gaan Westsite, Hercules en MHV ’81 met 10 punten uit 7 wedstrijden aan kop. E&A staat op een gedeelde zevende plaats met 6 uit 7.

Doelpunten E&A: Dione Housheer (foto) 11 (waarvan 7 strafworpen), Roos Beljon 2, Kim van den Brink 2, Lynn Schoenaker 2, Daphne Klokgieters 1, Eva de Munnik 1, Susette Lauwen 1.

* Foto homepage: Dione Housheer