Vrouwen Arvevo onderuit in vijfsetter

12 februari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De volleybalsters van Arvevo zijn zaterdag met een kater uit Apeldoorn vertrokken. Bij Alterno 4 ging de Arnhems-Velpse ploeg in de regiodivisie B onnodig onderuit: 3-2 (13-25, 25-18, 23-25, 25-23, 15-11.

Arvevo ging zeer voortvarend van start. Met gevarieerd aanvalsspel en een hoge servicedruk had de thuisclub in de eerste set geen schijn van kans: 13-15.
De tweede set verliep bij Arvevo duidelijk minder. “Alterno kwam zelf beter in het spel. Wij kregen wat meer problemen met hun service, waardoor onze passing minder werd en wij de bal niet bij het net kregen. Daar kwam bij dat onze service ook minder was dan in de eerste set”, verklaarde speelster Marlous van de Kraats het 25-18 verlies in de tweede set.
In de derde en vierde set ontliepen beide ploegen elkaar niet. Arvevo wisselde goede en slechte momenten af. Alterno en Arvevo hadden om beurten een voorsprong. De cijfers waren veelzeggend. Arvevo won de derde set met 25-23, maar verloor met dezelfde cijfers de vierde.
“Helaas verliep de vijfde set bij ons niet vlekkeloos”, treurde Van de Kraats. “Wij bleven in de ‘ups en downs’ hangen. Alterno was in de laatste set beter op dreef dan in de voorgaande. Na het 15-11 verlies baalden we wel, omdat we beter konden dan we hebben laten zien.”
In de regiodivisie B staat Arvevo met 46 punten uit 15 duels op een vierde plaats. Dynamo Apeldoorn 3 is met 56 uit 15 koploper.


Het team van Arvevo met geheel rechts trainer Hans van den Dool.