Vroom scoort 3 keer voor AVW’66

24 september 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redatie

Breagan Vroom (foto) scoorde zaterdag 3 keer voor AVW’66, maar dat was niet genoeg voor 3 punten. De Westervoorste ploeg verspeelde thuis tegen Oranje Nassau een 2-0 voorsprong. Na 90 minuten stond er een 3-3 stand op het bord.

AVW’66 is door het gelijkspel de aansluiting met de topploegen in 2H in ieder geval voorlopig verloren. Met 5 punten uit 4 wedstrijden neemt de ploeg van trainer Scott calderwood een posities in de middenmoot in.
AVW’66 startte uitskende tegen Oranje Nassau en kwam binnen 5 minuten op voorsprong door Breagan Vroom. Toen dezelfde speler er ook nog 2-0 van maakte, leek niets een zege van AVW’66 in de weg te staan.
“We gaven hhet heft daarna uit handen. We gingen mee in het spel van ON”, zei trainer Scott calderwood, die de bezoekers 8 minuten voor rust op 2-1 zag komen.”We hadden de kans op 3-0, maar Yannick Verburgt schoot de bal in het zijnet, nadat hij de keeper al had omspeeld.”
Ook na de pauze begon AVW’66 sterk, maar gaf daarna de wedstrijd uit handen. Na de gelijkmaker viel 5 minuten voor tijd zelfs de 2-3. “Dan ga je nog allerlei kunstjes uithalen om de gelijkmaker te forceren en dat lukte ook nog”, zei Calderwood.
Via de kluts scoorde Vroom zijn derde treffer en hielp AVW’66 zo alsnog aan een punt. In blessuretijd kreeg ook Jordie Hengelman nog een vrije kopkans, maar dat leverde geen treffer op.
“Als je in een thuiswedstrijd 3 keer scoort, moet dat genoeg zijn voor een overwinning”, zei een teleurgestelde Calderwood na afloop. “Maar op belangrijke momenten waren we slorig. We kregen een goal tegen na een corner, bij de tweede goal dekten we niet op tijd door en waren we telkens een stap te laat. Bij de derde goal stonden we te discussiëren over een ingooi. We hebben het onheil dus een beetje over onszelf afgeroepen.”
In 2H gaan Enter Vooruit, Den Dam en Gazelle Nieuwland met 10 punten uit 4 duels aan kop. AVW’66 heeft, net als ESA, 5 punten.

Uitslagen Tweede klasse H
AVW’66 – Oranje nassau                            3-3
ESA – Den Dam                                            3-5
ASC’62 –  Vroomshoopse Boys                2-1
De Esch – SVVN                                            3-5
Enter Vooruit – Nieuwleusen                     4-0
Sparta Enschede – Gazelle Nieuwland      1-3
Drienerlo – OZC                                           1-5