Vreugde-explosie bij Swift

17 april 2011 | Van onze AS-redactie

De handballers van Swift spelen ook volgend seizoen in de eredivisie. De Arnhemse ploeg stelde in de degradatiepoule het eredivisieschap veilig door een 30-22 zege in de thuiswedstrijd tegen Loreal.

Swift passeerde door die overwinning het Rotterdamse HARO, dat uit bij BEVO onderuit ging. Swift liet in de degradatiepoule ook Loreal onder zich. De Venlose ploeg degradeert, HARO krijgt nog een herkansing. De Zuid-Hollanders spelen tegen de algeheel periodekampioen van de eerste divisie om 1 plaats in de eredivisie.
“Dit is mooier dan vorig jaar”, zei Swift-trainer Johan Peters. “Dat kampioenschap in de eerste divisie is natuurlijk geweldig, maar directe handhaving in de eredivisie is gezien onze beperkte mogelijkheden nog veel knapper. We hebben wel HARO onder ons gehouden en die ploeg ging voor een plek in de kampioenscompetitie.”
Peters was niet alleen dolblij, maar ook trots. “Ik heb het gevoel dat ik iets moois heb achtergelaten. Enkele jongens stoppen, maar leegloop is een groot woord. Wouter Beke, Sahbi Jemai, Guido Snijder, die namen waren allemaal al bekend. Maar er zit een goede lichting achter. Ook in de A-zitten talentvolle spelers.”  
Swift, al op de hoogte van de zege van BEVO op HARO, begon nerveus aan het duel met Loreal. De thuisclub kon in de eerste helft geen afstand nemen van de bezoekers. 
Na een 13-12 voorsprong bij rust schroefde Swift na de pauze het tempo op. Binnen 5 minuten had de ploeg van trainer Johann Peters de tegenstander op de knieën. Dario Polman zorgde voor 18-13, waarna de thuisclub de voorsprong gestaag uitbouwde.
Aanvoerder Guido Snijder, met 10 treffers één van de uitblinkers bij Swift, speelde zijn laatste wedstrijd voor de Arnhemse hoofdmacht en kreeg 1 minuut voor tijd een publiekswissel. 
Swift won de wedsstrijd met 30-22.

Doelpunten Swift: Guido Snijder 10, Dario Polman 6, Sahbi Jemai 5, Jop Sinkeldam 3, Lex ten Velde 2, WouterBeke 2, Jordy Brunekreef 1, Pascal Lucassen 1.