Vrees voor gebroken rib Polman

16 december 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Handbalster Estavana Polman is na afloop van het EK-duel Nederland – Montenegro (27-31) per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Arnhemse kwam na een ernstige overtreding zwaar ten val en gevreesd wordt voor een gebroken rib.

Polman bracht met nog vier minuten te spelen de achterstand van Nederland terug tot 27-29. Bij die doelpoging deelde de Montenegrijnse Suzana Lazovic een enorme beuk uit. Polman klapte tegen de grond en bleef daarna even roerloos liggen. De topscorer van Oranje (acht treffers) kon niet verder en moest het veld verlaten.
Bondscoach Henk Groener: “Ik hoop niet dat haar blessure zo ernstig is als het er nu naar uit ziet. Het lijkt er op dat Estavana haar rib heeft gebroken. Maar we moeten het afwachten en kijken of ze in staat is woensdag tegen Frankrijk te spelen. Maar ik vrees dat ze dat niet kan.”

UPDATE
De blessure van Estavana Polman lijkt enigszins mee te vallen. Na onderzoek in een ziekenhuis van Zagreb bleek dat de topscorer haar rib niet heeft gebroken. Bondscoach Henk Groener verwacht er niet dat Polman woensdagavond voor het cruciale treffen met Frankrijk inzetbaar is.