Voorzitter Driel bagatelliseert rel

11 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Joop Janssen, voorzitter van Driel, bagatelliseert het incident tijdens het duel VVO-Driel van zondag. Supporters van Driel maakten beledigende en racistische opmerkingen aan het adres van VVO-er Jozef Aziz.

Van achter de dug-out van Driel zou een vrouwelijke fan van Driel Aziz hebben toegeroepen dat ‘zijn moeder een kankerhoer is’. Een mannelijke fan riep, dat Aziz ’moest ophoepelen naar zijn eigen land’. De speler van VVO ging daarna volledig door het lint.
Driel-voorzitter Joop Janssen, die bevestigt bij het duel tussen VVO en Driel aanwezig te zijn geweest, weet niet of hij een onderzoek instelt naar de gedragingen van de supporters van Driel. “Want dan moet ik eerst weten of het wel mensen van Driel zijn”, aldus Janssen.
En of hij dat gaat uitzoeken, is ook nog twijfelachtig. “Want dat moet ik eerst met mijn bestuur overleggen.”
Janssen heeft al wel met trainer Hemmy Weijman van Driel gesproken. “Volgens onze trainer had de betrokken speler eerst zijn middelvinger opgestoken.”
Mochten de opmerkingen aan het adres van Aziz daadwerkelijk zijn gemaakt, dan betreurt Janssen die wel. “Maar als we het onderzoeken, hoop ik dat we mensen vinden die er iets over willen zeggen.”
Het bestuur van VVO beraadt zich deze week op maatregelen tegen Jozef Aziz. Hij schold volgens zijn trainer Hans Liethof terug en gooide ook met een bidon in de richting van een Driel-fan. Aziz kreeg voor zijn betrokkenheid bij het incident een tweede gele kaart en dus rood. Het duel tussen VVO en Driel in de vierde klasse F eindigde zondag in een gelijkspel: 3-3.