Voor Eldenia is het nu of nooit

3 mei 2013 | Van onze AS-redactie

Eldenia degradeerde in 2003 naar de vierde klasse. Na tal van mislukte pogingen hoopt de Eldense ploeg tien jaar later terug te keren in de derde klasse. De club is er klaar voor”, zegt trainer Barry Heijse (foto). “Maar we moeten het nog wel eerst doen.”

De ontknoping van het seizoen in de vierde klasse F is er één om van te smullen. Driel (43 punten uit 21 wedstrijden), Eldenia (41 uit 21), Spero (41 uit 21) en Angeren (40 uit 21) strijden met nog één speelronde te gaan om de titel. Angeren – Driel is zondagmiddag een sleutelwedstrijd. Eldenia is gastheer van SDOO, Spero gaat op bezoek bij het al gedegradeerde Arnhemia.
“Meerdere scenario’s zijn mogelijk”, legt Barry Heijse, trainer van Eldenia, uit. “Maar je moet eerst zelf winnen, pas daarna kijken we naar de concurrenten.”
De nummers één en twee in de vierde klasse F promoveren naar de derde klasse. Hoe de uitslagen zondag ook zijn, de twee andere titelkandidaten zijn al verzekerd van nacompetitie. Heijse wil het zover niet laten komen en gelooft zelfs nog in de titel. “Want als je er zo dicht bij bent, moet je dat geloof ook hebben. Ik ga er ook niet vanuit dat Angeren het laat lopen als al bekend is dat Eldenia en Spero bijvoorbeeld ruim voor zouden staan. Daarvoor is er ook in Angeren al teveel georganiseerd. Maar nogmaals, wij moeten eerst naar onszelf kijken.”
SDOO staat in de onderste regionen en voor de Heterense ploeg staat er sinds afgelopen zondag niets meer op het spel. Arnhemia is gedegradeerd en HAVO en MASV maken in een onderling duel uit wie via de nacompetitie degradatie moet proberen te ontlopen.
Heijse onderschat de tegenstander van zondag niet. “Na de uitwedstrijd bij SDOO (1-1, red.), in november van het vorig jaar, is het bij ons een tijd minder gegaan. We zijn dus gewaarschuwd. Toen we aan de strijd om de derde periodetitel begonnen, heb ik tegen de groep gezegd, dat we zeven finales zouden spelen. En dat we bij zeven keer winst zouden promoveren. We hebben nu zes keer op rij gewonnen. Na het verlies tegen Driel, op 17 maart, stonden we acht punten achter en we staan er nu weer bij.”
Volgens Heijse hoort Eldenia ook in de derde klasse. “Er zit nog een goede groep achter en de club is er qua organisatie klaar voor. Ik wil geen druk op de ploeg leggen, maar we moeten het nu afmaken.”

Vierde klasse F
Stand aan kop

1. Driel            21-43
2. Eldenia        21-41
3. Spero          21-41
4. Angeren      21-40

Stand onderin
9. SDOO          21-19
10. HAVO        21-18
11. MASV        21-17
12. Arnhemia  21- 8

Programma zondag 5 mei, aanvang 14.00 uur
Eldenia – SDOO
Angeren – Driel
Arnhemia – Spero
FC Jeugd – OSC
OVC ’85 – Fortissimo
HAVO – MASV
m