Volleybalcompetitie nadert ontknoping

14 maart 2024 | Van onze AS-redactie

Voor een aantal ploegen dat in de strijd is om te promoveren, staan belangrijke wedstrijden op het programma. Nu de competitie ten einde loopt, kan ieder gewonnen punt uiteindelijk beslissend zijn. Met name voor de teams van Nuovo uit Doorwerth en het Westervoorts-Duivense LIVO is het, wat ze in Amerika ook wel ‘Crunch Time’ noemen.

De mannen van LIVO moeten in de derde divisie A proberen de schade bij Hengelo 2 zoveel mogelijk beperkt te houden.De Overijsselse ploeg staat op de derde plaats, maar mag niet promoveren. Om uitzicht op een hoge klassering te behouden, is een goed resultaat voor LIVO een ‘must’.
De vrouwen van LIVO kunnen in de derde divisie A goede zaken doen op bezoek bij het op de elfde plaats staande Rivo uit Rijssen. Met nog één wedstrijd te goed staan LIVO vijfde. De fel begeerde vierde plaats blijft dan binnen handbereik.

Hoewel de vrouwen van Nuovo in de promotieklasse D momenteel op de zevende plaats staan, zijn er voldoende mogelijkheden om nog richting plaats vier te klimmen. De ploeg uit Doorwerth heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan het Nijmeegse Pegasus. Om te stijgen op de ranglijst moet om te beginnen op maandag 18 maart de thuiswedstrijd van het Wijchense Trivos 3 gewonnen worden.
De mannen van Nuovo, koploper in de promotieklasse D met 58 punten uit 15 duels, spelen zaterdag de uiterst belangrijke wedstrijd tegen de op de tweede plaats staande buurman Scylla (54 uit 14) uit Wageningen. De koppositie dient met een overwinning verdedigd te worden.

De vrouwen van Labyellov uit Zevenaar gaan in de eerste klasse H met 68 punten uit 16 wedstrijden aan kop en spelen hun derby tegen PSC uit Pannerden. Met nog vier duels voor de boeg brengt een overwinning het kampioenschap een stap dichterbij. Achtervolger Forza 2 (56 uit 16) staat al op flinke achterstand.
De volleyballers van Labyellov, koploper in de eerste klasse C met 68 punten uit 17 duels, komen pas donderdagavond 21 maart in actie en ontvangen dan het Aaltense Bovo. In de strijd om het kampioenschap is verliezen geen optie. Gemini Borculo heeft met 62 punten uit 16 wedstrijden evenveel verliespunten maar ook nog een wedstrijd tegoed. Nog even ter herinnering: in tegenstelling tot de tweede en derde divisie en de promotieklasse geeft alleen het kampioenschap in de eerste klasse recht op promotie. Scherpte is dus een vereiste voor de beide Zevenaarse teams.

De vrouwen van Aetos spelen zaterdag hun thuiswedstrijd tegen Rebelle uit Dieren. De bezoekers zijn nog volop in strijd om een promotieplaats te bemachtigen. Aetos zal er alles aan gelegen zijn om het de Rebelle zo moeilijk mogelijk te maken. Voor een jonge ploeg is er geen beter leergereedschap dan het winnen van wedstrijden. Daar gaan ze dan ook voor.
De mannen van Aetos spelen hun wedstrijd in de Galgenwaard tegen Utrecht 2, kampioenskandidaat in de tweede divisie B. Setwinst zou al een enorme prestatie zijn. Benieuwd of de jonge ploeg daartoe in staat is.

* Klik hier voor het sportprogramma.