Volle buit voor handballers ESCA

28 januari 2013 | Van onze AS-redactie

De handballers van ESCA hebben in de strijd om de tweede plaats in de hoofdklasse A goede zaken gedaan. De ploeg van Michael de Blok won in Klazienaveen met 23-25 van Actief.

ESCA had het zondag in Klazienaveen niet gemakkelijk, maar had dat deels ook aan zichzelf te wijten. “In de eerste helft was de eindpass vaak verkeerd en gingen we mee in het tempo van Actief, dat traag en fysiek speelde”, vertelde De Blok. Toch leidde ESCA bij rust met 10-11.
Na de hervatting leek het duel ESCA uit handen te glippen. Via 15-12 kwamen de gasten met 17-15 achter, maar plotseling kreeg ESCA de geest. “Het begon ineens te lopen en we bogen de 17-15 achterstand om in een 17-21 voorsprong. De zege is daarna niet meer in gevaar geweest”, aldus De Blok.
ESCA mengt zich door de zege weer in de strijd om de tweede plaats. Koploper DOS is met 18 punten uit 10 duels voorlopig uit het zicht van de andere ploegen verdwenen. Zes ploegen staan op 12 punten. Donar had daar slechts 9 wedstrijden voor nodig, ESCA en HVC speelden al 10 duels. Cometas, E en O 3, en Actief Klazienaveen vergaarden hu 12 punten in 11 wedstrijden.


Een deel van de selectie van ESCA geniet na de zege in Klazienaveen even na in het Arnhemse café ‘De Heeren van Aemstel’.