Voetbaltoekomst Ivo Rigter ongewis

21 juni 2011 | Van onze AS-redactie

De voetbaltoekomst van Ivo Rigter, spits van Achilles’29, blijft volstrekt onzeker. Dat heeft deels  te maken met zijn ernstige knieblessure – Rigter scheurde in maart zijn voorste kruisband af –  maar vooral met de thuissituatie van de Arnhemmer.

Rigters zoontje van anderhalf jaar oud is namelijk ernstig ziek. Het kind heeft een hersentumor en moet in de komende tien weken chemokuren ondergaan. Ivo Rigter heeft inmiddels wel besloten om zich te laten opereren aan zijn knie, maar wil zich nog niet op een datum vastpinnen. Ivo Rigter: “We richten ons de komende tijd helemaal op de kleine. Die eist uiteraard alle aandacht op. Hij heeft een tumor in de hersenstam. Dat is niet operabel, dus moeten chemokuren de oplossing bieden.”

Omdat de uitkomst ongewis is, kan Rigter nauwelijks iets concreets zeggen over zijn eigen voetbaltoekomst. Eén ding is zeker: het gaat niet goed met zijn knie. De Achilles-aanvaller kwam op zondag 12 maart in de wedstrijd tegen JVC Cuijk helemaal verkeerd op zijn been terecht en scheurde zijn voorste kruisband af. Rigter: “Ik had al vrij snel besloten om me niet meteen te laten opereren en eerst af te wachten hoe de knie zou reageren. Soms kun je namelijk goed verder voetballen zónder kruisband, maar dat bleek in mijn geval niet zo te zijn. De knie is namelijk nog steeds zeer instabiel. Als ik ooit nog weer wil voetballen, moet ik me laten opereren, dat staat in elk geval vast.”

Rigter staat ook volgend seizoen nog onder contract bij de Groesbeekse Topklasser. HIj: “Ik heb ook al weer een nieuw tenue gekregen, ik heb ook nooit afscheid genomen van Achilles. In principe wil ik ook wel weer gaan voetballen. Maar of dat op het niveau van de Topklasse kan, weet ik niet, dat is moeilijk aan te geven. Ik heb daar uiteraard steeds contact over met Achilles. Ze hebben het volste begrip voor mijn situatie en laten me helemaal vrij in mijn beslissingen.”
“Als de behandeling van de kleine goed verloopt, dan zou ik daarna voor mezelf een knie-operatie kunnen plannen. Dan zou ik wellicht over 9 maanden, aan het einde van het komende seizoen dus, kunnen spelen. Als het tegenzit, kan een rentree ook nog wel 2 jaar duren. Ik wil er alles aan doen, maar het moet uiteraard wel te combineren zijn met de situatie thuis.”