Vitessespeld voor Ben van der Horst

21 december 2013 | Van onze AS-redactie

Ben van der Horst is vrijdag benoemd tot Zilveren Vitessenaar. Bestuurslid en Gouden Vitessenaar Jan Snellenburg reikte tijdens de kerstborrel van Vitesse op de trainingsaccommodatie op Papendal de bijbehorende zilveren speld uit.

Behalve Van der Horst mogen ook Jaap Bosman, Ben Snelders en Rob Hageman zich sinds vrijdag Zilveren Vitessenaar noemen. Johan Wagendorp werd postuum benoemd tot Zilveren Vitessenaar.
Voor Van der Horst was zijn benoeming tot Zilveren Vitessenaar tijdens de kerstborrel voor medewerkers en vrijwilligers van Vitesse een ‘complete verrassing’. “Ik werd plotseling met mijn echtgenote en mijn zoon naar voren geroepen, maar ik wist helemaal niet dat zij er ook waren”, aldus de 66-jarige Arnhemmer. “Ik ben in ieder geval erg trots op de onderscheiding.”
Jan Snellenburg bestuurslid van Vitesse, had louter lovende woorden voor Van der Horst. ‘Ben heeft heel veel voor Vitesse betekend, maar ook voor het Arnhemse voetbal. Ben was ook jarenlang toernooileider van de Arnhem Cup en regelde samen met Tijn van den Bogaard de wedstrijd tussen Vitesse en de winnaar van het toernooi.”
Van der Horst is al veertig jaar consul van Vitesse en is momenteel elftlalleider van het A1-junioren team. De Arnhemmer vervulde die functie al onder Theo Bos, in de tijd dat ‘Mister Vitesse’ jeugdtrainer was.


Bestuurslid Jan Snellenburg richt het woord tot ‘Zilveren Vitessenaar’ Ben van der Horst