Vitesse zonder zieke Van der Struijk

20 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse treedt zaterdag uit tegen Heerenveen aan zonder Frank van der Struijk (foto). De verdediger is ziek. Jonathan Reis maakt weer deel uit van de selectie. Het duel in Friesland begint om 18.45 uur.

Trainer John van den Brom van Vitesse zal, op Van der Struijk na, verder vrijwel zeker geen wijzigingen aanbrengen in de ploeg, die afgelopen zondag met 1-0 won van ADO Den Haag. De Japanner Yasuda zal Van der Struijk vervangen.
Guram Kashia is niet helemaal fit. De aanvoerder van Vitesse heeft wat last van zijn lies en zijn rug, maar lijkt op tijd hersteld.
Jonathan Reis, Stanley Aborah en Patrick van Aanholt maken weer deel uit van de wedstrijdselectie. Het drietal was even buiten beeld, omdat Van den Brom de afgelopen weken onvoldoende inzet toonden op de training. Voor het duel met Heerenveen mogen zij weer op de bank plaatsnemen.
Van den Brom vertrok na de training van vrijdag onmiddellijk naar Noorwegen, waar hij vrijdagavond de verhuurde Marcus Pedersen in een wedstrijd in de Noorse competitie gaat bekijken.
Vitesse is zo goed als zeker van een zevende plaats en dus van de play-offs om Europees voetbal. “De plaatsen boven ons zijn vergeven en onder ons moeten we niemand het gevoel geven, dat ze Vitesse nog kunnen achterhalen”, zei assistent-trainer Stanley Menzo van Vitesse vrijdag voor VitesseTV. “We zitten in een flow en willen de competitie met het oog op de play-offs ook zo goed mogelijk eindigen.”
Heerenveen staat op een zesde plaats en heeft met 57 punten uit 30 duels 9 punten meer dan Vitesse. In het eigen Abe Lenstra Stadion is de ploeg van trainer Ron Jans echter niet onverslaanbaar. PSV (1-5), FC Twente (1-5) en Ajax (0-5) toonden al eerder de defensieve kwetsbaarheid van Heerenveen.

 

Vitesse zonder zieke Van der Struijk

17 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse moet het zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Heracles doen zonder Frank van der Struijk en Nicky Hofs. Van der Struijk heeft griep, Hofs is geschorst. Het duel in Almelo begint om 18.45 uur.

Marco van Ginkel en Julian Jenner maken sinds lange tijd weer deel uit van de selectie. Zij zijn hersteld van hun blessures en beginnen op de bank. Trainer John van den Brom brengt geen wijzigingen aan in het elftal, dat afgelopen zondag thuis tegen FC Groningen gelijk speelde (0-0).
De selectie van Vitesse trainde donderdag op het kunstgras van Eldenia, vrijdag op het nepgras van Papendal. “Het is goed om de omstandigheden waaronder we bij Heracles spelen na te bootsen”, vertelde trainer John van den Brom voor de camera van Vitesse TV.
Van den Brom noemde het kunstgras in het voordeel van Heracles. “Die ploeg is er aan gewend om er op te trainen en te spelen. heracles speelt ook goed combinatievoetbal. maar dat kunnen wij ook. ik heb niemand horen klagen dat we op kunstgras spelen.”
Vitesse is er alles aan gelegen om de competitie in 2011 goed af te sluiten. “Want zo’n laatste wedstrijd neem je mee in je vakantie”, aldus Van den Brom, die in de achtste finale van de strijd om de KNVB-beker met Vitesse nog aan moet treden tegen Eindhoven. Dat duel wordt donderdag 22 december in Eindhoven gespeeld.

Bron: vitesse.nl


Vitesse-doelman Piet Velthuizen in actie op het kunstgras van Eldenia (Foto: Eric Beatse).