Vitesse wint ook laatste oefenduel

30 juli 2011 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft ook zijn laatste oefenduel voor de start van de competitie gewonnen. De Arnhemmers versloegen zaterdag op het veld van Arnhemse Boys het Saudische Al Shabab van Michel Preud’homme met 4-0. De doelpunten vielen na rust en kwamen van Kashia, Chanturia, Pröpper en Bony.

Vitesse was in de eerste helft het meest aan de bal, maar tot echt grote kansen leidde het niet. Rechtsbuiten Gio Chanturia soleerde diverse malen door de defensie, maar werd veelvuldig tegen het gras gewerkt. Sandro Bloudek, de Sloveense testspeler bij Vitesse, bleef vrij onopvallend, maar had wel een aandeel in één van de vier treffers. “Een goede speler, maar niet echt de linksbuiten die wij voor ogen hebben”, aldus John van den Brom na afloop.
Net als tegen AGOVV ging het na rust een stuk beter. Vitesse ging meer combineren, voetbalde in een hoger tempo en dat leidde in een kwartier tijd tot vier doelpunten.
Guram Kashia opende de score met een rake kopbal, Gio Chanturia rondde even later een solo fraai af.  Davy Pröpper (foto) krulde daarna een vrije trap in de bovenhoek en op aangeven van Bloudek zorgde Wilfried Bony voor de vierde treffer. De soms irritant spelende Arabieren stonden na 58 minuten met tien man omdat Fernando zijn tweede gele kaart kreeg.
Eén van de twee Brazilianen van Vitesse, Alex, mocht op De Schuytgraaf  zijn eerste speelminuten maken. Als vervanger van de licht gekwetste Pröpper speelde Alex in de slotfase op zijn favoriete positie, rechtsback.

Opstelling Vitesse: Room, Yasuda, Kashia, Drost (82. Wormgoor), Büttner, Van Ginkel (79. Jenner), Pröpper (72. Alex), Hofs (65. Vink), Chanturia (79. Tighadouini), Bony, Bloudek.

Bron: Vitesse.nl