Vitesse wint ook bij De Graafschap

30 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft ook de tweede Gelderse derby gewonnen. Na de 1-0 zege bij NEC hield de Arnhemse ploeg ook op De Vijverberg in Doetinchem 3 punten over aan het duel met De Graafschap. Wilfrief Bony zorgde na rust voor de enige treffer: 0-1.

In het voetbaltechnisch povere duel creëerden beide ploegen nauwelijks kansen. Het duel kwam pas tot leven na de treffer van Bony in de 70ste minuut. De steekpass was van Jan-Arie van der Heijden, het overzicht daarna van Nicky Hofs die bal panklaar legde voor Bony 0-1. Het was de achtste competitietreffer van de  Ivoriaanse spits.
Na de 0-1 moest De Graafschap komen, maar het wanhoopsvoetbal van de Doetinchemmers kon Vitesse niet verontrusten. Het opportunistische spel van de thuisclub leverde slechts een paar halve kansen op voor onder anderen Rydell Poepon, maar de spits van De Graafschap deed er niets goeds mee.
Dat gold aan de andere kant ook voor Giorgi Chanturia, die veelal zijn ploeggenoten over het hoofd zag en zijn eigen wedstrijd speelde. Daardoor bleef het spannend. Pas 2 minuten voor tijd haalde trainer John van den Brom zijn wispelturige buitenspeler naar de kant.
Bij Vitesse stond Eloy Room in het doel. Eerste keeper Piet Velthuizen blesseerde zijn knie in de warming-up.
Voor Vitesse was het de derde uitzege op rij en de Arnhemse ploeg passeerde Ajax weer op de ranglijst. Met 21 punten uit 11 duels staat Vitesse vierde.