Vitesse wil gat slaan met Feyenoord

18 november 2011 | Van onze AS-redactie

Trainer John van den Brom van Vitesse kijkt uit naar de confrontatie met Feyenoord, zondag om 12.30 uur in Gelredome. “Een mooi affiche”, zei de Amerfoorter, die wel enige zorgen heeft.

Van den Brom kan zondag namelijk niet beschikken over Marco van Ginkel, Frank van der Struijk, Julian Jenner en Raijo Piiroja. “Maar we beschikken over een goede selectie en kunnen dit nog opvangen.”
Marco van Ginkel raakte aan zijn knie geblesseerd bij Jong Oranje en Raijo Piiroja tijdens de interland Estland – Ierland. De interlandweek eiste dus zijn tol. Van den Brom: “Maar daar staat tegenover dat Wilfried Bony niet fit vertrok naar Ivoorkust, maar wel fit terugkeerde.”
Bony is dus van de partij tegen Feyenoord. Dat de spits belangrijk is voor Vitesse heeft hij al meermalen bewezen. Bony scoorde dit seizoen al 8 competitietreffers voor de Arnhemse ploeg.
Van den Brom kent het belang van het duel met Feyenoord. “Je speelt misschien wel tegen een directe concurrent voor Europees voetbal. Daarom ben ik blij dat we thuis spelen. Wij moeten winnen om een gat met Feyenoord te slaan. Aan de andere kant moet je ook altijd kijken naar de ploegen die boven je staan. Dat gat wil je ook niet groter laten worden.”
De laatste overwinning van Vitesse op Feyenoord in Gelredome dateert van 17 februari 2002. Vitesse won toen met 2-1. De winnende treffer kwam van de voet van Emile Mbamba. Van de laatste 10 ontmoetingen tussen beide clubs in Gelredome eindigde er 6 in een gelijkspel.

Vermoedelijke opstellingen:
Vitesse:
Velthuizen; Yasuda, Kalas, Kashia, Büttner; Pröpper, Annan, Van der Heijden; Chanturia, Bony en Hofs.
Feyenoord: Mulder; Leerdam, De Vrij, Vlaar, Martins Indi; El Ahmadi, Clasie, Bakkal; Schaken, Guidetti en Cabral.

Bron: Vitesse.nl