‘Vitesse weigerde handtekening’

1 februari 2013 | Van onze AS-redactie

Feyenoord, Vitesse, Kelvin Leerdam (foto) en zijn zaakwaarnemer John Veldman waren donderdagochtend al akkoord over een directe overgang van de speler naar Vitesse. Dat heeft Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, verteld aan RTV Rijnmond.

‘We hadden een akkoord over een transfer voor een bedrag van 450.000 euro met collega Ted van Leeuwen van Vitesse. Ook Leerdam en zijn zaakwaarnemer John Veldman waren rond met Vitesse. Kelvin had hier zelfs al afscheid genomen, maar toen hij in Arnhem was om de door ons al ondertekende stukken van zijn handtekening te voorzien wilde de directeur van Vitesse zijn handtekening niet zetten’, aldus Van Geel.
De leiding van Feyenoord heeft tot donderdagavond laat geprobeerd de directie van Vitesse te bereiken, maar dat is niet gelukt. Als gevolg van deze vreemde gang van zaken hebben Koeman en Van Geel besloten Leerdam een paar dagen vrijaf te geven. ‘Het is voor Leerdam belangrijk om nu even rust te hebben. Dit gaat hem niet in de koude kleren zitten.’
Leerdam, speler van jong Oranje, tekende bij Vitesse al een vierjarig contract, dat hem tot de zomer van 2017 aan de Arnhemse club bindt. Hij zou na dit seizoen transfervrij naar Arnhem vertrekken, maar trainer Fred Rutten van Vitesse wilde de multifunctionele Leerdam nu al aan zijn selectie toevoegen.
Rutten kreeg gisteravond in Emmen na afloop van het bekerduel met Ajax van een journalist te horen dat de transfer van Leerdam niet doorging. Rutten nam vervolgens geen plaats in de spelersbus op de weg terug naar Arnhem en meldde zich vandaag ziek. Vrijdagochtend is ook Ted van Leeuwen, technisch directeur, ziek naar huis gegaan. De clubleiding van Vitesse heeft laten weten dat beiden ‘echt ziek’ zijn. 

Bron: Rijnmond.nl