Vitesse walst over VVV-Venlo heen

14 november 2010 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft zondag de belangrijke uitwedstrijd bij VVV-Venlo met 5-1 gewonnen. De treffers voor de Arnhemmers werden gemaakt door Wiljan Pluim, Julian Jenner, Marcus Pedersen (2) en Ismail Aissati. De nieuwe trainer, Albert Ferrer, zag zijn ploeg vanaf de tribune verdiend winnen.

Vitesse kwam door een doelpunt van Wiljan Pluim  vroeg in de wedstrijd op voorsprong.  Na de 1-0 liep de ploeg te ver achteruit en dat gaf VVV de mogelijkheid om af en toe gevaarlijk te worden. Ook Vitesse bleef dreigend en had na een half uur de score moeten verdubbelen, maar Davy Pröpper zag zijn schot geblokt worden door een Venlose verdediger. Even later was het wel raak. Alexander Büttner ramde eerst een vrije trap snoeihard tegen de onderkant van de lat, maar via een slim passje van Stevanovic bediende Pröpper de glijdende Jenner. Een schitterende aanval die perfect werd afgerond: 0-2
Na rust kwam VVV Venlo terug in de wedstrijd. Een overtreding van Büttner werd bestraft met een strafschop, die Boymans benutte: 1-2. Daarna kwam Pedersen in het veld voor Pluim. Pedersen scoorde in twee minuten tijd twee keer en besliste zo het duel definitief. In de slotfase van de wedstrijd loopt Vitesse uit naar een 5-1 overwinning. Na een overstapje van Julian Jenner, de aanvaller stond buitenspel maar Aissati niet, maakte de middenvelder het vijfde doelpunt voor de Arnhemmers.
Een mooie en tevens ruime zege voor de Arnhemmers die vanaf maandag onder leiding staan van Albert Ferrer. De Spanjaard zag zijn ploeg, samen met Stanley Menzo en Albert Cappellas Herms, bij vlagen prima voetballen én vijf keer scoren.

Opstelling Vitesse: Room; Kashia, Van der Struijk, Rajkovic, Büttner (90. Drost); Pröpper, Matic; Jenner, Aissati, Stevanovic (90. Snijders); Pluim (75. Pedersen).

Bron: Vitesse.nl