Vitesse verslaat koploper PEC

22 september 2013 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft koploper PEC Zwolle zondagmiddag op een nederlaag getrakteerd. De ploeg van trainer Peter Bosz was in Gelredome veel te sterk voor de lijstaanvoerder: 3-0. Lucas Piazón scoorde twee keer voor de Arnhemse ploeg.

In het eerste half uur kreeg Vitesse enkele kleine mogelijkheden, maar pas in de 34e minuut opende Lucas Piazón de score. De huurling van Chelsea profiteerde van een blunder van verdediger Bram van Polen van PEC Zwolle: 1-0.
Na de hervatting kopte Mike Havenaar in de 50e minuut op de lat en even later raakte Kelvin Leerdam voor de thuisploeg de paal. Halverwege de tweede helft viel de bevrijdende tweede treffer toch. Leerdam kopte raak uit een corner. Vlak voor tijd zorgde Piazón met zijn tweede treffer ook nog voor 3-0.
Dat Vitesse door het afgelaste duel bij ADO Den Haag pas na drie weken weer in actie kwam, was voor Bosz geen item. “Daarover klagen heeft geen zin. daar moet je me om leren gaan.”
Met 11 punten uit 6 duels staat Vitesse op een vijfde plaats. Qua verliespunten hoeft de ploeg van trainer Peter Bosz alleen PSV voor zich te dulden.
Vitesse speelt zondag 29 september uit tegen NEC, waarna op woensdag 2 oktober het inhaalduel bij ADO Den Haag op het programma staat. Zondag 6 oktober komt Feyenoord naar Gelredome.

* Alle foto’s zijn van Wil Kuijpers Fotografie.


Aanvoerder Guram Kashia van Vitesse wordt zwaar belaagd door aanvaller Gyon Fernandez van PEC Zwolle.


Kelvin Leerdam wordt genuffeld door Theo Janssen na zijn rake kopbal (2-0). Guram Kashia (links) komt meedelen in de vreugde.


Het duel Vitesse – PEC Zwolle stond ook in het teken van de Airborne Herdenking.

Uitslagen eredivisie
Vrijdag

Go Aheag Eagles – Cambuur       0-0
Zaterdag
Heracles – FC Twente                  0-3
FC Groningen – RKC                    4-1
ADO Den Haag – NEC                  1-1
Roda JC – Heerenveen                 3-3
Zondag
Vitesse – PC Zwolle                     3-0
Feyenoord – FC Utrecht               1-0
NAC – AZ                                    3-0
PSV – Ajax                                   4-0