Vitesse verliest van Jong Marokko

29 februari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft dinsdagavond in Marrakech de oefenwedstrijd tegen het Olympisch elftal van Marokko met 1-0 verloren. Yassine scoorde in de 74e minuut van grote afstand de enige treffer.

Bij Vitesse ontbraken veel speler in verband met interlandverplichtingen. Davy Pröpper was wel van de partij. De van een knieblessure teruggekeerde middenvelder speelde bijna 70 minuten mee.
Met Frank Frank van der Struijk en René van Diermen in het hart van de defensie gaf de Arnhemse ploeg in de eerste helft geen kans weg. Vitesse kreeg zelf één grote mogelijkheid, maar het schot van spits Jonathan Reis (foto) werd door de Marokkaanse doelman gepareerd.
Beide ploegen creëerden ook na ruist geen kansen en het duel leek in 0-0 te eindigen. In de 74e minuut knalde Yassine van ruim twintig meter de bal echter snoeihard in de verre hoek achter doelman Piet Velthuizen, die na de pauze Eloy Room verving.
Trainer John van den Brom baalde na afloop van het resultaat, niet van het vertoonde spel. ‘Voor rust hebben we gewoon goed gevoetbald. Na rust was het minder. Jammer dat we de negatieve spiraal niet hebben kunnen doorbreken met een resultaat’, aldus de Vitesse-trainer op Vitesse.nl.

Opstelling Vitesse: Room (46. Velthuizen), Yasuda (46. Hofs), Van der Struijk, Van Diermen, Büttner, Pröpper (68. Vink), Davila, Van der Heijden, Chanturia, Reis (60. Lieder), Ibarra (60. Qazaishvili)