Vitesse treft Heerenveen in finale

24 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse staat in de finale van de play-offs. Na de 2-1 zege in de uitwedstrijd was daarvoor een gelijkspel (1-1) tegen PEC Zwolle in Gelredome genoeg. In de finale is Heerenveen de tegenstander. Donderdag in Friesland, zondag in Arnhem.

Vitesse leek zondag in Gelredome op weg naar een gemakkelijke middag, want al na 18 minuten zette Bertrand Traoré de thuisploeg op aangeven van Rochdi Achenteh op voorsprong: 1-0. PEC Zwolle toonde nauwelijks geloof in een goed resultaat en pas na 35 minuten dwong Rienstra doelman Eloy Room van Vitesse tot een redding.
Na de hervatting stond er een agressiever PEC Zwolle in het veld. De eerste kans was voor Necid, maar hij schoot voorlangs. De gelijkmaker viel uiteindelijk toch. Necid rondde fraai af op aangeven van Bram van Polen: 1-1. In de spannende tweede helft kreeg Maikel van der Werff in de 80e minuut de rode kaart. De verdediger van PEC Zwolle, volgend seizoen in Arnhemse dienst, ving Renato Ibarra op en kon met zijn tweede gele kaart vertrekken.
In de enerverende slotfase, waarin de gasten ook met tien man nog ten aanval trokken, vielen geen treffers meer.

Vitesse speelt in de finale tegen Heerenveen, dat na de 1-0 winst in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, ook in De Kuip overeind bleef. Na 90 minuten leidde Feyenoord met 1-0, na 120 minuten stond er een 2-2 stand op het bord.
Vitesse speelt donderdag eerst uit. Het duel in Heerenveen begint om 20.45 uur. De return is zondag in Gelredome. De aanvangstijd is dan 16.45 uur. De winnaar van het tweeluik tussen Vitesse en Heerenveen plaatst zich voor de Europa League.

* Foto homepage: Vitesse-middenvelder Qazaishvili probeert een tackle van Ben Rienstra van Heerenveen te ontwijken.
* Onderstaande foto ’s zijn van Wil Kuijpers Fotografie


Een opstootje. Maikel van der Werff van PEC heeft de op de grond liggende Vitesse-aanvaller Renato Ibarra opgevangen. Arbiter Braamhaar geeft de Zwolse verdediger daarvoor zijn tweede gele kaart.


Middenvelder Qazaishvili van Vitesse probeert Wout Brama van de bal te zetten.