Vitesse toont na rust oude vorm

23 februari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft na vijf duels zonder overwinning eindelijk weer eens drie punten gepakt. De ploeg van trainer Peter Bosz won zondag in Gelredome met 3-1 van RKC. Bij rust keek Vitesse na een matige eerste helft nog tegen een 0-1 achterstand aan.

Vitesse kon tegen het defensief ingestelde RKC in de eerste helft niet imponeren. De Waalwijkse formatie nam in de 14e minuut door een treffer van Kenny Anderson zelfs een 0-1 voorsprong.
Tijdens de rust verving Bosz zijn aanvoerder Guram Kashia en Bertrand Traoré door Renato Ibarra en valeri Qazishvili. Die wissels sorteerden al direct effect. Vijf minuten na de pauze zorgde Mike havenaar op aangeven van Rochdi Achenteh voor de gelijkmaker: 1-1. het gejuich was nauwelijks verstomd toen Valeri Qazaishvili, komend vanaf rechts naar binnen trok en de bal fraai met links in de verre hoek schoot: 2-1. Halverwege de tweede helft besliste Christian Atsu met een volley het duel: 3-1.
De opluchting in het Arnhemse kamp was na afloop groot. Ook bij trainer Peter Bosz die Vitesse voor de pauze vooral met zichzelf zag worstelen. “In de eerste helft zag je een ploeg zonder vertrouwen en bij de eerste de beste tegenaanval kwamen we gelijk achter”, zei Bosz. “In de tweede helft keerde na de snelle score het vertrouwen terug en lieten we het voetbal zien van vóór de winterstop.”
Vitesse klom door de zege naar de derde plaats. De Arnhemse ploeg passeerde op de ranglijst Feyenoord, dat in Enschede in de vijfde minuut van de blessuertijd FC Twente toch nog een gelijkspel (2-2) moest toestaan.

Stand aan kop
1. Ajax              25-54
2. FC Twente     25-48
3. Vitesse          25-46 
4. Feyenoord     25-45
5. PSV                25-41

*Foto homepage: Christian Atsu wordt geknuffeld door zijn ploeggenoten nadat hij Vitesse op een 3-1 voorsprong heeft gezet. 

* Alle foto’s zijn van Wil Kuijpers Fotografie

 
Kenny Anderson zet RKC op 0-1.


Mike Havenaar haalt uit voor de gelijkmaker: 1-1.


Valeri Qazaishvili is het middelpunt van een feestje, nadat hij Vitesse op een 2-1 voorsprong heeft gezet.