Vitesse te sterk voor Frans Guyana

24 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse is het toernooi om de Parbo Cup in Paramaribo woensdag gestart met een overwinning. De Arnhemse ploeg won op een doorweekte grasmat in het André Kamperveenstadion met 4-2 van Frans Guyana. Jonathan Reis (foto) scoorde tweemaal voor Vitesse.

Vitesse verblijft deze week, zonder de spelers die interlandverplichtingen hebben, in Suriname. Maar ook zonder zijn internationals bleek Vitesse veel te sterk voor Frans Guyana.
Jonathan Reis kopte al in de 9e minuut raak na een uitstekende voorzet van Julian Jenner. Na een kwartier sloot Brahim Darri zijn solo af met een pass op Reis, die zijn tweede doelpunt scoorde: 0-2. Patrick van Aanholt zorgde na een combinatie met Reis 7 minuten voor de pauze voor 0-3. Uit een strafschop scoorde Frans Guyana nog tegen. Doelman Eloy Room van Vitesse was kansloos: 1-3.
Na de pauze kwam Vitesse in de 63e minuut op 1-4 door een eigen doelpunt van de Zuid-Amerikanen. Kort daarop werd het nog 2-4. Alexander Büttner viel na een half uur uit met een lichte blessure.
Trainer John van den Brom was tevreden over het optreden van Vitesse. “We zijn goed met de omstandigheden omgegaan. Na een lang seizoen en een lange vliegreis hebben we op een doorweekt veld in een drukkend klimaat goed georganiseerd gespeeld en een paar schitterende doelpunten gemaakt.”
Vrijdag staat het duel Frans Guyana – Surimix op het programma. Zondag wordt hety toernooi om de Parbo cup afgesloten met de wedstrijd Vitesse – Surimix.