Vitesse te sterk voor Rubin Kazan

17 juli 2016 | Van onze AS-redactie

De selectie en de staf van Vitesse zijn zondag teruggekeerd van het trainingskamp in Slovenië. Zaterdag speelde de Arnhemse ploeg nog een oefenwedstrijd tegen Rubin Kazan, dat afgelopen seizoen in de Russicshe Premier League als tiende eindigde. Vitesse won met 2-1.

Vitesse had het in de openingsfase lastig met Rubin Kazan, maar doelman Eloy Room voorkwam met twee knappe reddingen doelpunten van de Russische opponent. In de 31e minuut kwam Vitesse op voorsprong. Uit een corner van de Japanner Kosuke Ota kopte de Chinese spits Yuning Zhang knap raak: 1-0. Kort na de hervatting zette Milot Rashica (foto) de ploeg van trainer Henk Fraser op 2-0. Na geklungel in de Russische defensie schoof Rashica de bal met een harde schuiver van buiten het strafschopgebied in de verre hoek.
 Bij Vitesse stond in de tweede helft de 30-jarige Deense doelman Michael Tornes onder de lat. Hij kreeg op het traininingskamp in Maribor de kans een contract te verdienen. Tornes kon niet voorkomen dat Gökdeniz Karadeniz in de 58e minuut nog tegen scoorde. hij krulde de bal uit een vrije trap over de muur in de hoek: 2-1.
Na die treffer wisselden beide coaches vrijwel hun gehele teams. Doelpunten vielen er niet meer.

Opstelling Vitesse: Room (46. Tornes); Leerdam, Kashia, Van der Werff, Ota; Yeini, Baker, Qazaishvili; Rashica, Zhang, Foor.
Vanaf 58ste  minuut: Tornes, Schorea, Oude Kotte, Kruiswijk, Faye, Osman, Nakamba, Koryan, Van Bergen, Dauda, Nathan.

Donderdag 21 juli  zet Vitesse de oefencampagne voort. Dan wordt in Gelredome gestreden om de Fox Sports Cup. Het toernooi begint om 18.30 uur met het duel tussen   Vitesse en het Engelse West Bromwich Albion. Om 21.00 uur komen PSV en het Portugese FC Porto tegen elkaar in actie.

Programma Fox Sports Cup
Donderdag 21 juli
18.00 uur: Vitesse – West Bromwich Albion
21.00 uur: PSV – FC Porto
Zaterdag 23 juli
15.30 uur: Vitesse – FC Porto
18.00 uur: PSV – West Bromwich Albion

* Foto boven: Milot Rashica zorgde zaterdag voor de tweede treffer van Vitesse tegen Rubin Kazan. Op deze foto viert hij zijn treffer tegen Heracles, op 16 april van dit jaar. (Archieffoto: Wil Kuijpers Fotografie)