Vitesse sluit 2014 af met zege

21 december 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft het jaar 2014 prima afgesloten. De ploeg van trainer Peter Bosz won zondag in Gelredome de competitiewedstrijd tegen Heracles met 3-0 door doelpunten van Bertrand Traoré (twee keer) en Zakharia Labyad. Alle treffers vielen in de eerste helft.

Na de demonstratie van Vitesse in de bekerwedstrijd van donderdag bij Ajax (4-0 winst) wilde de Arnhemse ploeg ook het thuispubliek in de laatste wedstrijd van 2014 nog wat laten zien. Heracles wenste daar echter niet aan mee te werken en maakte het Vitesse in de eerste 25 minuten knap lastig in Gelredome. Het was aan doelman Eloy Room te danken dat Vitesse in die fase geen achterstand opliep. Room hield Heracles eerst bij een van richting veranderde vrije trap van Tannane van scoren af en redde in de 18e minuut uiterst knap bij een vrije schietkans van Bel Hassani.
Vitesse had moeite met de tactiek van Hercales, dat het cenrale verdedigingduo van de thuisclub vastzette. Zakharia Lbyad leidde in de 24e minuut met een daverende knal met een dito redding van doelman Telgenkamp de beste fase van Vitesse in. Een minuut later kwamen de Arnhemmers op voorsprong. Marko Vejinovic vond op rechts Renato Ibarra, die keurig het overzicht behield. Bertrand Traoré rondde vervolgens fraai af: 1-0.
Doelman Eloy Room voorkwam met een redding na een vrije trap van Bel Hassani na een half uur de gelijkmaker ten koste van een corner. Die leverde niks op voor Heracles. In de omschakeling was Vitesse zeer effectief. Ibaarra passte op de in de diepte sprintende Vejinovic die de bal meteen bij de tweede legde waar Labyad klaar stiond om in te tikken: 3-0. Daarmee was het Arnhemse feestje nog niet ten einde. Kort voor rust counterde Vitesse naar 3-0. Davy Pröpper bediende met een fluwelen pass (buitenkant rechts) ploeggemoot traoré die in de korte hoek raak knalde.
Na de hervatting stuitte Ibarra nog een keer op doelman telgenkamp, waarna Vitesse de grip op de wedstrijd verloor. Tussen de 58e en 64e minuut kreeg Heracles via Tannane (twee keer) en Bryan Linssen drie opgelegde kansen, maar onnauwkeurigheid en reddingen van Room voorkwamen dat het weer een echte wedstrijd werd. Daarna geloofde ook Heracles niet meer in een goede afloop en pakte Vitesse de volle buit.

Na afloop toonde trainer Peter Bosz zich ondanks drie uiterst fraaie treffers van zijn ploeg een realist. “Ik moet voor het eerst dit seizoen toegeven dat we op gelukkige wijze hebben gewonnen”, zei de trainer van Vitesse voor de camera van FOX Sports. “Heracles heeft het ons erg lastig gemaakt en Eloy Room heeft ons in de wedstrijd gehouden. In de tweede helft ontbrak het ons na de zware bekerwedstrijd tegen Ajax aan kracht. heracles durfde bovendiem om nog iets te doen. Bovendien durfde Heracles druk te zetten.”

Onderstaande foto’s zijn van Wil Kuijpers Fotografie.


Doelman Eloy Room van Vitesse redt na een vrije trap van Tannane.


Labyad brengt redding in de doelmond na een inzet van Bryan Linssen. Doelman Eloy Room is al geklopt.