Vitesse slaat slag in Groningen

10 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft eindelijk weer een zege op vreemde bodem behaald. De Arnhemse ploeg won uit bij FC Groningen met 3-1. Met de overwinning deed Vitesse uitstekende zaken in de strijd om een plek in de playoffs.

In een matige eerste helft kregen beide ploegen nauwelijks kansen. Op slag van rust was het echter ineens raak. Na een razendznelle counter schatte Wilfried Bony een prima loopactie van Marco van Ginkel op de juiste waarde. Na een bekeken passje van de spits uit Ivoorkust schoot Van Ginkel de bal in de verre hoek: 0-1.
Vitesse kwam in de 11e minuut na rust op 0-2. De Groningse doelman Luciano kreeg de bal niet klem na een vrije trap van Alexander Büttner, waarna Jan-Arie van der Heijden in de rebound scoorde.
De spanning keerde terug toen arbiter Güzübüyük de bal na duwen van Guram Kashia ten opzichte van de Groningse spits Suk in de 68e minuut op de stip legde. Een omstreden strafschop. Velthuizen koos de goede hoek, maar kon net niet bij scherp ingeschoten bal van Tadic: 1-2.
Luttele minuten later ontsnapte Vitesse aan de gelijkmaker toen invaller Jones de bal na een voozet van Tadic tegen de lat kopte. Mike Havenaar, net in het veld, besliste in blessuretijd de wedstrijd. Hij kopte raak na een voorzet van Alexander Büttner: 1-3.
Zo won Vitesse eindelijk weer een uitwedstrijd. De laatste zege dateerde van 17 december van het vorig jaar. Vitesse won toen met 1-0 bij Heracles.