Vitesse simpel voorbij Roda JC

2 maart 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft in de eredivisie zijn tweede thuiszege op rij behaald. In Gelredome won de ploeg van trainer Peter Bosz met speels gemak van het door schorsingen en blessures zwaar gehavende Roda JC: 3-0. Bij rust leidde Vitesse al met 2-0.

Vitesse had vanaf het eerste fluitsignaal geen kind aan Roda JC. Dat resulteerde in de openingsfase al in drie kansen, maar die waren aan Christian Atsu, Mike Havenaar en Zakaria Labyad niet besteed. na een kwarteir was te toch voor de eerste keer raak. Op aangeven van Atsu zorgde Havenaar met het hoofd voor 1-0.
Binnen het half uur was de wedstrijd beslist. Bonevacia hield de doorgebroken Havenaar vast en Marko Vejinovic schoot uit de toegekende vrije trap fraai raak: 2-0. Voor zijn daad kreeg Bonevaia de rode kaart van arbiter Liesveld. Kort daarna moest ook aanvaller Guus Hupperts van Roda JC geblesseerd het veld verlaten, waardoor de ploeg uit Kerkrade aanvallend helemaal niets meer voorstelde.
Vitesse had na de hervatting een enorm veldoverwicht, maar liet veel mogelijkheden onbenut. Pas een kwartier voor tijd viel de derde Arnhemese treffer. Mike Havenaar was de maker: 3-0.

* Foto homepage:  feestje na de 3-0 van Mike Havenaar.
* Alle foto ’s zijn van Wil Kuijpers Fotografie


Vitesse en de fans herdenken Theo Bos.


Doelpuntenmaker Mike Havenaar (geheel rechts) en aangever Christian Atsu worden gefeliciteerd na de openingstreffer van Vitesse.


Bonevacia gaat gaat in de fout tegen Mike Havenaar.