Vitesse scoort tien keer in bekerduel

19 december 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft zich woensdagavond eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van de trijd om de kNVB-beker. De Arnhemse ploeg was in Gelredome veel te sterk voor topklasser ADO ’20: 10-1. Bij rust leidde Vitesse al met 2-0.

Vitesse, dat zonder zijn basisspelers Bony, Reis en Velthuizen aan het duel begon, kwam al in de derde minuut op voorsprong. Theo Janssen scoorde op aangeven van Mike Havenaar 1-0. Binnen het kwartier besliste de thuisclub de wedstrijd. Na een corner kon Marco van Ginkel de bal in het lege dioel tikken: 2-0.
Nadat doelman Eloy Room tweemaal had gered op een doelpoging van de bezoekers, kwam Bony zeven minuten voor rust toch in het veld voor de geblesseerde Simon Cziommer. Voor de pauze vielen er echter geen treffers meer.
Binnen het kwartier na de pauze vergrootte Vitesse de voorsprong naar 4-0. Tweemaal was Wilfried Bony succesvol. Renato Ibarra zorgde in de 64e minuut voor 5-0, waarna Davy Pröpper er een minuut later 6-0 van maakte.
Een kwartier voor tijd deed ADO’20 wat terug. Clive Keus zorgde voor de topklasser uit Heemskerk voor de eretreffer: 6-1. De voor Bony ingevallen Nicky Hofs pikte ook zijn doelpuntje mee en scoorde tien minuten voor tijd 7-1. Daarmee was de doelpuntenhonger van Vitesse voor ruim 6.000 toeschouwers nog niet gestild. Renato Ibarra en Mike Havenaar tilden de stand naar 9-1, waarna Nicky Hofs de luid bejubelde tiende en laatste treffer van Vitesse voor zijn rekening nam: 10-1.