Vitesse schotvaardig bij Boys: 14-0

9 juli 2011 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen Arnhemse Boys op sportpark De Schuytgraaf met 14-0 gewonnen. De ruststand was 8-0. ‘Gio’ Chanturia was met vier treffers de topscorer van Vitesse.

De andere doelpunten werd gemaakt door Davy Pröpper (2), Wilfried Bony (2), Marcus Pedersen (2), Wimillio Vink, Alexander Büttner, Mike Vreekamp en Julian Jenner.
Voor ruim 2000 toeschouwers was het Chanturia die de score na 7 minuten opende. Vitesse combineerde er vervolgens lustig op los en trakteerde de toeschouwers op een aan aantal fraaie treffers. Bij 0-4 was Mike Remie, aanvoerder van Arnhemse Boys, dicht bij een treffer. De bal ginig bna zijn vrije trap echter net naast.
Na de hervatting werd er door beide ploegen volop gewisseld. Bij Vitesse kwam Marcus Pedersen binnen de lijnen als vervanger voor Wilfried Bony. De 2 spitsen deden niet voor elkaar en scoorden beiden 2 keer.
Nicky Hofs, die  meetraint bij Vitesse, speelde de hele tweede helft mee. Hofs gaat ook met Vitesse mee op trainingskamp naaar Zuid-Duitsland. De middenvelder hoeft echter niet te rekenen op een contract. “Dat is niet aan de orde”, vertelde technisch directeur Ted van Leeuwen.
De wedstrijd was het debuut van trainer John van den Brom. Als speler kwam hij 12 seizoenen uit voor de Arnhemse club.