Vitesse rolt VVV in Gelredome op

13 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen zijn fans getrakteerd op een zege. In Gelredome was het zeer zwakke VVV Venlo volkomen kansloos: 4-0. De score was nog een magere afspiegeling van de krachtsverhouding.

Vanaf de eerste minuut zette Vitesse de bezoekers onder druk. Dat leidde binnen het kwartier tot een 2-0 voorsprong. Op aangeven van Wilfried Bony zorgde Marco van Ginkel Vitesse op 1-0. De 2-0 was een eigen doelpunt van Marcel Meeuwis. Hij kopte de bal na een voorzet van Julian Jenner achter zijn eigen keeper Dennis Gentenaar. Vitesse liet vervolgens nog enkel fraaie kansen liggen om de score verder op te voeren.
De ‘Vitesse-show’ ging ook na de hervatting voor 15.500 toeschouwers door. Al na 6 minuten rondde Wilfried Bony een fraaie combinatie tussen Davy Pröpper en Nicky Hofs uiterst fraai af: 3-0.
In de slotfase bepaalde ‘Gio’ Chanturia met een sublieme treffer de eindstand op 4-0. B-junior Brahim Darri maakte daarna zijn debuut. Hij viel in de laatste minuut in voor Wilfried Bony.
Ondanks de prima start, met 4 punten uit 2 duels, hoopt trainer John van den Brom van Vitesse nog op enige versterkingen.

Andere uitslagen eredivisie
FC Twente – AZ                      2-0
PSV – RKC Waalwijk                1-0
Feyenoord – Roda JC             3-0