Vitesse: punt en uitschakeling

23 november 2017 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft donderdag in poule K van de Europa League een punt gepakt bij Lazio Roma. De ploeg van trainer Henk Fraser hield de Italiaanse formatie op 1-1. Overwinteren doet Vitesse niet in Europa. Achter het al eerder geplaatste Lazio Roma pakte OGC Nice de tweede plek in poule K dankzij een 3-1 zege op Zulte Waregem en verwierf zich daarmee en plek in de knock-outfase.

Vitesse begon alleraardigste voor de 1700 meegereisde fans uit Arnhem en een paar duizend Italianen in het vrijwel lege Stadio Olimpico. Al in de derde minuut schoot Tim Matavz net naast. Jammer dat de Sloveense spits de mee opgekomen Mason Mount niet voorzag van een steekpassje, maar voor eigen succes ging.

In de twaalfde minuut kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Na een overtreding op Matavz schoot Bryan Linssen na een ‘ tikje’ van Mount de bal uit een vrije trap via de onderkant van de lat raak: 0-1. Mount en Linssen dwongen de Italiaanse doelman Vargic vervolgens tot twee knappe reddingen.┬á
Vitesse kon aan die goede eerste twintig minuten geen vervolg geven. Lazio, dat enkele sterren, waaronder Stefan de Vrij en spits Ciro Immobile, een avondje vrijaf had gegeven, maakte vanaf de eerste minuut al een ongeïnspireerde indruk. In de 29e minuut voorkwam doelman Remko Pasveer met een formidabele redding nog wel de gelijkmaker van Palombi. Drie minuten voor de pauze kwam Lazio toch op gelijke hoogte. Luis Alberto volleerde de bal na een voorzet van rechts hard in het Arnhemse doel: 1-1.

“Ik was verrast dat hij de bal zo hard en snel inschoot”, zei doelman Remko Pasveer na afloop voor de camera van FOX Sports. “Ik kon mijn hand niet meer goed achter de bal zetten, maar ik denk dat ik die bal had kunnen hebben.”
Na de pauze was het duel niet meer om aan te gluren. Beide ploegen grossierden in balverlies en verkeerde keuzes. In de tegenstoot liet Vitesse op die manier nog een aantal mogelijkheden liggen.
Na het gelijkspel bij Zulte Waregem pakte Vitesse ook bij Lazio Rome een punt. Op donderdag 7 december speelt Vitesse de laatste groepswedstrijd in poule K tegen OGC Nice. Dat duel begint om 21.05 uur.

* Foto boven: Bryan Linssen, hier op archieffoto na zijn treffer in het competitieduel met NAC Breda, zorgde voor de openingstreffer in de wedstrijd bij Lazio Roma. (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)