Vitesse probleemloos voorbij RKC

4 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse had zondag geen enkel probleem met RKC. De ploeg van trainer John van den Brom hoefde niet tot het uiterste te gaan voor de 4-0 winst op de Waalwijkers. Bij rust leidde Vitesse al met 3-0.

Jan-Arie van der Heijden zette Vitesse na 9 minuten uit een vrije trap op voorsprong. Valeri Qazaishvili zorgde met een fraaie treffer na ruim 20 minuten voor 2-0. Omdat het allemaal erg gemakkelijk ging, werd Vitesse ook wat slordig. Roald van Hout profiteerde daar na Arnhemse balverlies bijna van, maar hij zag de bal na een snelle tegenaanval tegen de lat gaan.  Stanley Aborah besliste in de blesuretijd van de eerste helft de wedstrijd door met het hoofd de stand op 3-0 te zetten.
De eerste grote kans na rust was voor RKC. Invaller Aaron Meijers zette na een prima actie voor, maar de vrij voor doelman Piet Velthuizen opgedoken Roald van Hout schoot de bal over. Vanaf de strafschopstip zorgde Wilfried Bony in de 59e minuut voor 4-0. De spits had de pingel zelf versierd.
Vitesse liet daarna kansen op een veel grotere score liggen. Zo trof Bony nog de lat. De blijdschap over de zege voerde echter de boventoon.