Vitesse pakt tegen Roda JC volle winst in blessuretijd

6 maart 2016 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft vanmiddag in het verre zuiden de uitwedstrijd tegen Roda JC winnend weten af te sluiten. In de slotseconden kopte de ingevallen Zhang Yuning de 2-1 achter Benjamin van Leer na een afgemeten voorzet van Guram Kashia, die opnieuw tot de rechtsbackpositie was veroordeeld.

 

Over de volle negentig minuten bekeken was de winst uiteindelijk wel in orde, Vitesse was iets minder slecht dan Roda JC, het duel ontsteeg nauwelijks het niveau van de Jupiler League.
Vitesse startte met Isaiah Brown in de spits bij afwezigheid van Dominic Solanke. Uit een fraaie pass van Maikel van der Werff zette de Chelsea-huurling de gasten vlak voor rust op voorsprong. De afronding was al net zo fraai.

 

Na de thee kreeg Vitesse via Brown en Valeri Qazaishvilli kansen op 0-2, maar de treffer viel aan de andere kant toen Mike van Duinen uit een kluts de 1-1 achter Eloy Room tikte. Diezelfde Room moest zich tot het uiterste strekken om een Marco van Basten-achtige uithaal van Rydell Poepon te keren. Niet veel later krulde Isaiah Brown de bal tegen de lat. In de slotminuten kopte Jordy Buijs voor Roda JC tegen de paal, waarna Vitesse alsnog de volle winst pakte.