Vitesse pakt punt in spektakelstuk

1 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft in een waar spektakelstuk een punt gepakt tegen titelkandidaat AZ. In Gelredome eindigde het duel in 2-2. AZ beëindigde de wedstrijd met 10 man. Brett Holman kreeg na rust zijn tweede gele kaart en moest vertrekken.

Vitesse ging gretig uit de startblokken. De formatie van trainer John van den Brom had in de openingsfase ook het meeste balbezit, maar grote kansen kreeg de thuisploeg niet. AZ nam naarmate de eerste helft vorderde het heft in handen. Nadat doelman Piet Velthuizen van Vitesse al een keer had gered na een inzet van Simon Poulsen, was het in de 31e minuut toch raak. Jozy Altidore kopte tussen Tomás Kalas en Alexander Büttner in raak uit een prachtige voorzet van Poulsen.
Vier minuten later was het al gelijk. Na een afgeslagen aanval bracht Frank van der Struijk de bal opnieuw in. AZ dacht aan buitenspel, maar dat gold niet voor aanvoerder Guram Kashia, die fraai raak kopte: 1-1.
Meteen na de rust kopte ook Marco van Ginkel schitterend raak na een voorzet van Renato Ibarra: 2-1. De gelijkmaker van AZ in de 59e minuut was enigszins gelukkig. Poulsen raakte de bal uit de draai maar half, maar doelman Piet Velthuizen stond op het verkeerde been: 2-2.
Kort daarna moest Brett Holman vertrekken na zijn tweede gele kaart. In beide gevallen was de overtreding op Ibarra, die wel veel theater maakte bij de lichte overtreding van de Australiër. Vitesse was daarna met een man meer niet bij machte de overtalsituatie uit te spelen.