Vitesse pakt punt bij Waregem

19 oktober 2017 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft donderdagavond het eerste punt gepakt in de Europa League. In poule K  speelde de ploeg van trainer Henk Fraser gelijk bij Zulte Waregem: 1-1. Beide ploegen schoten daar weinig mee op. Lazio Roma, dat met 2-1 won bij OGC Nice, gaaat met 9 punten uit 3 duels aan kop. Nice staat met 6 uit 3 tweede. Vitesse en Waregem hebben 1 punt.

Vitesse mocht zich na afloop wel beklagen over de arbitrage. Na de pauze werd een treffer van Luc Castaignos om dubieuze redenen bij een 1-1 stand afgekeurd. Vitesse had na rust het initiatief, maar gaf ook nog twee enorme kansen weg. Die waren aan de voorwaartsen van Waregem echter niet besteed.
Halverwege de eerste helft was Zulte Waregem op voorsprong gekomen. Nadat Remko Pasveer eerst nog had gered, leverde de daaropvolgende hoekschop een Belgische treffer op. Aanvoerder Guram Kashia lette meer op zijn man dan op de bal en via zijn hoofd vloog de bal in het Arnhemse doel: 1-0.
Het antwoord van Vitesse liet niet lang op zich wachten. Drie minuten later zorgde Thomas Bruns voor de Arnhemse gelijkmaker: 1-1. Kort daarop kreeg Bryan Linssen de kans Vitesse op voorsprong te zetten. Hij schoot de bal in kansrijke positie overknalde.