Vitesse pakt ook zege bij FC Utrecht

29 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft zijn ongeslagen status in de eredivisie behouden. De ploeg van trainer Fred Rutten won zaterdagavond de uitwedstrijd tegen FC Utrecht met 2-1. Bij rust was de stand nog gelijk: 0-0.

FC Utrecht had in de eerste helft een overwicht, maar grote kansen leverde dat niet op. Vitesse beperkte zich verdedigen en kon niet gevaarlijk worden voor het Utrechtse doel.
De tweede helft kroop Vitesse meer uit zijn schulp. Jonathan Reis raakte in de 53e minuut de onderkant van de lat. Twee minuten later was het na een snelle tegenstoot wel raak. Bony bediende Marco van Ginkel, die eerst nog op doelman Robbin Ruiter stuitte, maar in de rebound via verdediger Mike van der Hoorn de bal in het doel zag gaan. Toen Wilfried Bony vijf minuten later de stand op 0-2 bracht leek het duel beslist.
FC Utrecht legde zich echter niet neer bij een nederlaag en invaller Jacob Mulenga, terug van een blessure, bracht in de 70e minuut de spanning terug. 
In de laatste 20 minuten ging FC Utrecht op jacht naar de gelijkmaker. Mulenga was er in blessuretijd dicht bij, maar doelman Piet Velthuizen redde formidabel.