Vitesse overeind bij Heerenveen

28 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft een uitstekend uitzicht op Europees voetbal. De Arnhemse ploeg speelde donderdag in het Abe Lenstra Stadion gelijk bij Heerenveen: 2-2. De Arnhemse treffers kwamen op naam van Qazaishvili en Davy Pröpper. Zondag is de return in Gelredome.

In de eerste wedstrijd van de finale van de play-offs om een plek in de Europa League nam Vitesse halverwege de eerste helft een voorsprong. Klungelig uitverdedigen van Heerenveen leidde de Arnhemse 0-1 in. Terwijl er door het publiek een tweede bal in het veld was gegooid, stelde Bertrand Traoré ploeggenoot Qazaishvili in staat te scoren.
Heerenveen kwam 17 minuten later op gelijke hoogte. Mark Uth stond aan de basis van die treffer. De spits bediende op maat Luciano Slagveer, die zijn directe tegenstander Rochdi Achenteh te snel af was: 1-1.
Na de pauze trof Wallace voor Vitesse eerst nog de paal, maar even later was Davy Pröpper wel succesvol. De door PSV begeerde middenvelder verraste doelman Kristoffer Nordfeldt in de korte hoek: 1-2. Heerenveen weigerde zich bij de nederlaag neer te leggen. Een kwartier voor tijd zorgde Mark Uth er met een fraaie treffer voor dat ook de wedstrijd van zondag in Gelredome nog interessant is: 2-2