Vitesse op twee plaatsen gewijzigd

28 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Vitesse zal zaterdag tegen Roda JC in een andere opstelling spelen dan tegen Willem II. Guram Kashia, vorige week ziek, keert terug in de verdediging. In de aanvalslinie maakt Haruna Babangida naar alle waarschijnlijkheid zijn opwachting.

Vitesse gaat zaterdag proberen de bittere smaak na de nederlaag in Tilburg weg te spoelen. Trainer Albert Ferrer meldde vrijdag dat zijn ploeg vooral in mentaal opzicht nog tekort schiet: “De spelers moeten beseffen dat ze over kwaliteit beschikken en dat het een winnend elftal is. Ook moeten ze beseffen dat van ze verwacht wordt dat ze 90 minuten lang geconcentreerd blijven en niet 45 minuten of 60 minuten. Voetbaltechnisch zijn we op de goede weg, maar juiste het mentale gedeelte probeer ik nu over te brengen op mijn spelers. Ze kunnen geweldig voetballen, absoluut, maar moeten het wel laten zien. Dat is de volgende stap.”
“De discussies die er direct na de wedstrijd in Tilburg waren, vond ik positief. Ze zagen zelf ook waar het fout ging. Tegen Roda JC verwacht ik dan ook een positieve reactie en zullen ze dezelfde intensiteit moeten laten zien als na rust tegen Willem II. Als ze één helft kunnen, dan kunnen ze het ook een hele wedstrijd.”
De wedstrijd tegen Roda JC begint om 18.45 uur.

Bron: Vitesse.nl