Vitesse op scherp voor Feyenoord

5 oktober 2013 | Van onze AS-redactie

Na alle commotie rond ADO Den Haag – Vitesse staat de Arnhemse ploeg opnieuw voor een krachtproef. Zondag komt Feyenoord naar Gelredome. Vorig seizoen eindigde het duel in Arnhem door een treffer in blessuretijd van Wilfried Bony in een 1-0 zege voor Vitesse.

Vitesse ging woensdag op een onbespeelbaar veld met 2-1 onderuit tegen ADO den Haag. De ploeg van trainer Peter Bosz liet zo de kans liggen om de koppositie in de eredivisie te pakken.
“We hebben de wedstrijd van afgelopen woensdag niet nabesproken”, zei Bosz. “Je moet voetbal nabespreken en daar had dat duel niets mee te maken. Ik heb gezegd dat we het gevoel van de wedstrijden tegen PEC Zwolle en NEC vast moeten houden en moeten gebruiken richting het duel tegen Feyenoord.”
De spelers van Vitesse hielden wat kleine pijntjes over aan het duel met ADO Den Haag. “Iets meer dan gebruikelijk, omdat we op dat belachelijke veld hebben gespeeld. Maar ik ben al lang blij, dat er geen ernstige blessures zijn ontstaan, want dat lag voor de hand op zo’n veld.”
Het meespelen van Patrick van Aanholt, die woensdag ook tegen ADO Den Haag ontbrak, is nog onzeker.
Bosz, die zelf als speler en als technisch directeur actief was bij Feyenoord, heeft een duidelijke mening over de Rotterdamse ploeg. “Ik vind dat ze nog niet echt goed voetbal spelen of naar hun mogelijkheden spelen. Het is wel een ploeg die moeilijk te verslaan is. Feyenoord speelt als een team en via Pelle prikken ze er altijd wel een goaltje in.”
Vorig seizoen won Vitesse met 1-0 van Feyenoord door een treffer van Wilfried Bony in blessuretijd. Daarvoor had Vitesse in Gelredome tien jaar niet kunnen winnen van de Rotterdammers. De laatste zege dateerde van 17 februari 2002, toen Vitesse met 2-1 de punten in eigen huis hield. Van de tien tussenliggende duels won Feyenoord er vier, zes keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Vitesse onderneemt nog geen stappen om iets aan de verloren inhaalwedstrijd van afgelopen woensdag bij ADO Den Haag (2-1) te doen. De KNVB heeft inmiddels wel de wedstrijd ADO Den Haag – Heerenveen in verband met de slechte staat van het veld voor zaterdagavond afgelast.
Daarmee heeft ook Vitesse een troef in handen, maar de Arnhemse club wacht nu eerst op een onderzoeksrapport over het veld in het Kyocera Stadion. Vitesse hoopt dat de KNVB dan met een voorstel komt. Als dat niet gebeurt, kijkt Vitesse of het zelf stappen onderneemt. De bal ligt dus eerst bij de KNVB.

Bron: Vitesse.nl