Vitesse ontsnapt aan afstraffing

28 november 2010 | Van onze AS-redactie

Er wacht de nieuwe Vitesse-trainer Albert Ferrer nog een berg werk. Zijn ploeg hing zondag in Doetinchem tegen De Graafschap als los zand aan elkaar en mocht de handen dicht knijpen met de 1-1.

Met name in de tweede helft zakte Vitesse weg naar een bedenkelijk niveau. De Graafschap ontketende een waar bombardement op het doel van Vitesse, dat op wonderbaarlijke wijze ontsnapte. Ferrer trachtte met allerlei ingrepen het tij te keren. Kingston kwam voor Pröpper, Nilsson voor Jenner en Pedersen voor Pluim. Maar niets hielp,  De Graafschap werd er alleen maar sterker door, zonder daar effectief van te profiteren.
De Doetinchemmers kwamen in de 23e minuut  op 1-0 door Hersi, vier minuten later scoorde Pluim de gelijkmaker.

Ferrer gaf na afloop toe te zijn ontsnapt aan een nederlaag: “Alle derby’s die ik heb gespeeld, zijn wedstrijden als deze. Altijd erg moeilijk om te spelen. We hadden, vooral de eerste helft, te veel spelers achter de bal. De tweede helft hebben we het systeem iets gewijzigd. Dat ging op een gegeven moment iets beter en we kregen meer controle op de wedstrijd. Complimenten aan De Graafschap dat had kunnen winnen.”

Opstelling Vitesse: Room; Kashia, Felixdaal, Rajkovic, Caldirola; Aissati, Pröpper (64.Kingston), Matic; Jenner (55.Nilsson), Pluim (74.Pedersen), Snijders.