Vitesse niet opgewassen tegen AZ

28 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft zondag in Gelredome zijn eerste nederlaag van dit seizoen geleden.  De Arnhemse ploeg was niet opgewassen tegen AZ, dat verdiend met 2-1 won. Bij rust leidde de Alkmaarse ploeg al met 1-0.

Vitesse speelde een matige wedstrijd en had in de eerste helft alle geluk, dat AZ een hele reeks opgelegde kansen liet liggen. In de 39e minuut was het wel raak. Beerens mocht na een voorzet van Gorter vrij inkoppen: 0-1. Op slag van rust had Altidore 0-2 op zijn schoen, maar van 5 meter hielp hij ook deze kans om zeep.
Na de pauze voetbalde Vitesse met wat meer beleving. Nadat Tomás Kalas en Mike Havenaar het Alkmaarse doel nog hadden gemist, scoorde Marco van Ginkel in de 72e minuut op aangeven van invaller Kakuta van dichtbij de gelijkmaker: 1-1.
Vitesse ging op jacht naar meer, maar deed dat met niet al teveel overtuiging. Bovendien gaf de thuisploeg zeeën van ruimte weg. In de 88e minuut sloegen de Alkmaarders in de counter toe. Johann Gudmundsson liet doelman Piet Velthuizen van Vitesse kansloos: 1-2.
“Na de gelijkmaker hoopten we nog op een mooi einde, maar dat werd anders”, zei middenvelder Marco van Ginkel van Vitesse na afloop voor de camera van EredivisieLive. “We hebben in de tweede helft bijna voortdurend op de helft van AZ gevoetbald en dat gaf het gevoel dat ook die tweee goal voor ons zou vallen.”
Van Ginkel noemde de eerste helft van Vitesse ‘slap’. “AZ had telkens een vrije man op het middenveld. Wij stonden met de linies niet kort genoeg op elkaar.”


Fel duel tussen Mike Havenaar van Vitesse en Dirk Marcelis van AZ (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)


Doelman Piet Velthuizen redt als AZ-spits Jozy Altidore alleen voor hem opduikt. (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)