Vitesse naar laatste acht

15 december 2016 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker. De Arnhemse eredivisionist ontdeed zich in Gelredome in een eenzijdig duel voor 7.257 toeschouwers van Jodan Boys: 4-0. Bij rust leidde Vitesse al met 2-0 tegen de amateurs uit Gouda.

Jodan Boys had in de vorige ronde nog gestunt. De middenmoter uit de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal was toen te sterk voor Go Ahead Eagles en won in Deventer met 2-1. Vitesse is echter van een ander niveau dan Go Ahead Eagles, zo bemerkten de bezoekers uit Gouda al snel. Via Matt Miazga, die met een schuiver van vijftien meter raak schoot, en Adnana Tighadouini (afstandsknal van 25 meter) leidde de thuisclub al snel met 2-0.
knvb-bekerDie treffers in de 14e en 17e minuut konden het enthousiasme van de 2500 meegereisde fans uit Gouda niet temperen. Zij bleven hun ploeg hartstochtelijk toejuichen, maar Vitesse was simpelweg een maatje te groot. Kort na rust, in de 52e en 56e minuut, scoorde Vitesse opnieuw twee keer. De 3-0 viel uit een strafschop van Lewis Baker. Levi Marengo had Yuning Zhang licht geduwd toen de Chinees wilde uithalen. Arbiter Edwin van de Graaf toonde, zwaar overdreven, de rode kaart.
Lassana Faye, die net als doelman Michael Tørnes debuteerde in de basis, stond aan de wieg van de vierde treffer. Uit zijn voorzet kopte Milot Rashica raak: 4-0. Vitesse kreeg tegen tien man nog voldoende kansen de score op te voeren, maar dat lukte niet. Een doelpunt van Kelvin Leerdam werd wegens buitenspel afgekeurd, invaller Nathan trof nog de paal.
Vitesse komt in 2016 nog eenmaal in actie. De ploeg van trainer Henk Fraser speelt zaterdag in een uitverkochte Kuip nog tegen koploper Feyenoord.

De loting voor de kwartfinale van de KNVB-beker is donderdagavond na afloop van het duel Heracles – Sparta.

* Foto boven: Adnane Tighadouini heeft van grote afstand uitgehaald. Doelman Marvin Straver is kansloos: 2-0. (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)
* Ook onderstaande foto ’s zijn van Wil Kuijpers Fotografie)

KNVB-beker
Achtste finales
Dinsdag 13 september
Volendam – VVSB                           4-1
IJsselmeervogels – Heerenveen   0-1
Woensdag 14 september
PEC Zwolle – FC Utrecht               1-2
AZ – ASWH                                      2-0
Vitesse – Jodan Boys                      4-0
Feyenoord – ADO Den Haag         5-1
Donderdag 15 september
Cambuur – Ajax (18.30 uur)
Heracles – Sparta (20.45 uur)

14-12-2016: Voetbal: Vitesse v Jodan Boys: Arnhem (L-R) Marvelous Nakamba of Vitesse - Bellahcen
Mohammed Bellachen houdt Marvelous Nakamba van de bal.

14-12-2016: Voetbal: Vitesse v Jodan Boys: Arnhem (L-R)
De 2.500 meegereisde fans uit Gouda hadden het ondanks de nederlaag van Jodan Boys uitstekend naar hun zin.

14-12-2016: Voetbal: Vitesse v Jodan Boys: Arnhem (L-R)
De spelers van Jodan Boys bedanken hun fans voor de steun.