Vitesse mist slagkracht

1 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Scoren blijft lastig voor Vitesse. De ploeg van Theo Bos had vrijdag voldoende mogelijkheden tegen hekkensluiter Willem II, maar weigerde consequent deze te benutten. Zodoende konden de Tilburgers in de achtste wedstrijd van het seizoen hun eerste puntje pakken.

Vitesse startte in het Gelredome wel sterk en kreeg in de beginfase prachtige kansen, onder meer voor Julian Jenner en spits Davy Pröpper. De beste mogelijkheid was voor Dalibor Stevanovic, die na een voorzet van Jenner in vrije positie naast kopte. De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien: Vitesse zocht vruchteloos naar een opening. De beste kans was nog voor Guram Kashia maar tot wanhoop van de 13.000 fans schoot hij over. Ook Lasse Nilsson als vervanger van Jenner kon in de slotfase geen potten breken.

Theo Bos: “Iedereen had natuurlijk verwacht dat wij zouden winnen. Wij voetbalden makkelijk, maar er gebeurde niet veel, omdat er geen diepgang naar de spitsen was. Wel hebben we nu voor de vierde keer op rij de nul gehouden in de competitie. We geven dus weinig weg, maar we moeten kansen gaan creëren om te kunnen scoren.”

Opstelling Vitesse: Room; Kashia, Sprockel, Rajkovic, Büttner; Matic, Stevanovic (71. Pluim); Jenner (77. Nilsson), Aissati, Barazite (87. Van Ginkel); Pröpper.