Vitesse mist Champions League

5 mei 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft zijn kansen op een plaats in de voorronde van de Champions League verspeeld. De ploeg van trainer Fred Rutten verllor in Waalwijk met 3-2 van RKC, dat na een rode kaart voor Nordin Boukhari een uur met tien man speelde.

Vitesse speelde angstig en had in de openingsfase weinig in te brenegn tegen het fanatieke RKC waalwijk. Nadat Robert Braber de thuisploeg al snel op voorsprong had gezet, mist Mart Lieder een goede kans op 2-0. Pas nadat Boukhari binnen enkele seconden twee keer geel had gekregen, verscheen Vitesse voor het Waalwijkse doel. Na een goede actie van Patrick van Aanholt kopte Mike Havenaar de bal tegen de paal. Nog voor de pauze kwam RKC Waalwijk op 2-0. Mart Lieder kopte raak uit een corner.
Meteen na de pauze kreeg Vitesse weer hoop op een goed resultaat. Jan-Arie van der Heijden scoorde in de 47e minuut tegen. Nadat Marco van Ginkel eerst nog RKC-doelman Jeroen Zoet op zijn weg had gevonden, was het halverwege de tweede helft wel raak. Mike Havenaar zette beide ploegen weer op gelijke hoogte: 2-2.
Vitesse had maar heel kort plezier van die voorsprong. Nadat Guram Kashia Florian Jozefzoon onderuit had gehaald, scoorde Sander Duits vanaf de stip: 3-2. Vitesse gooide vervolgens alles op de aanval, maar de Waalwijkse muur hield stand.
PSV is door een 4-2 zege op NEC verzekerd van een plaats in de voorronde van de Cmapions League, omdat behalve Vitesse ook Feyenoord verloor: 2-0 bij ADO Den Haag. Ajax, dat met 5-0 won van Willem II, werd kampioen.