Vitesse met fitte groep naar Waalwijk

16 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Trainer John van den Brom van Vitesse reist donderdag met een fitte selectie af maar RKC Waalwijk voor het eerste duel in de finale van de play-offs om Eeuropees voetbal. Anthony Annan ontbreekt wegens een schorsing.

RKC Waalwijk is de verrassende finalist in de play-offs. De ploeg van trainer Ruud Brood versloeg in een dubbele confrontatie in de halve finale FC Twente. Na een gelijkspel in Waalwijk (1-1) won RKC in de Grolsch Veste met 1-0. Is Vitesse blij met RKC? “Het maakt niet uit wie de tegenstander is. Als je de halve finale finale wint, verdien je die finale”, zei Van den Brom, die het als een voordeel beschouwt dat Vitesse eerste uit speelt. “Ik hoop dat we dat we het dan zondag thuis af kunnen maken.”
Van den Brom beschikt, op de geschorste Anthony Annan na, over dezelfde selectie als in de gewonnen confrontatie met NEC. “Voor Anthony hebben we alternatieven. Ik kan kiezen tussen Jan-Arie van der Heijden en Davy Pröpper. Er staat dus een goede vervanger”, vertelde Van den Brom op VitesseTV.
RKC Waalwijk – Vitesse begint donderdag om 16.30 uur. Zondag is de return in Arnhem.