Vitesse maakt zich op voor bekerduel

9 november 2010 | Van onze AS-redactie

Vitesse maakt zich op voor de bekerwedstrijd tegen de amateurs van Rijnsburgse Boys, woensdagavond in Gelredome. De topklasser brengt liefst 1400 supporters mee naar Arnhem voor het duel in de vierde ronde van de KNVB-beker.

De selectie van Vitesse kent grote gaten. Nemanja Matic,  Lasse Nilsson en Alexander Büttner zijn gebleseeerd en kunnen waarschijnlijk niet spelen.  Wiljan Pluim, Nacer Barazite en Jeroen Drost zijn hun vervangers.  Verdediger Civard Sprockel was al langer uit de roulatie. Terug in de selectie is Marcus Pedersen. De Noor speelde maandagavond negentig minuten mee in het door de Beloften met 3-1 gewonnen duel tegen Jong Helmond Sport.
Voor Hans van Arum, die afgelopen zaterdag de competitiewedstrijd van tegenstander Rijnsburgse Boys bekeek, is het bekerduel een weerzien met bekenden: “Als trainer van Sparta Nijkerk heb ik meerdere malen tegen Rijnsburgse Boys gespeeld en ken bijna alle spelers. Het zijn grotendeels jongens met veel ervaring op het hoogste niveau in het amateurvoetbal. Het is de top van de Topklasse en dus een wedstrijd die we zeer serieus benaderen. We zullen het woensdag zelf moeten doen. Dat wil zeggen, in een hoog tempo en minder breien zoals tegen AZ. We moeten de bal het werk laten doen, minder balverliefd zijn en als team voetballen. De wedstrijd tegen NEC moet daarin het voorbeeld zijn. We moeten ons spel alleen eens belonen met het maken van doelpunten.”
Vitesse bereikte de vierde ronde door een 6-0 zege bij topklasser Flevo Boys. Rijnsburgse Boys versloeg hoofdklasser SV Deurne met 4-2 na verlenging.

Opstelling Vitesse: Room, Kashia, Van der Struijk, Rajkovic, Drost, Pröpper, Stevanovic, Aissati, Barazite, Jenner, Pluim.
De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Bron: VItesse.nl