Vitesse loot Jodan Boys

28 oktober 2016 | Van onze AS-redactie

Vitesse, dat zich woensdag ten koste van RKC Waalwijk (4-1) plaatste voor de achtste finales van het toernooi om de KNVB-beker, had het met de loting niet beter kunnen treffen. De Arnhemse ploeg speelt in de volgende ronde thuis tegen zaterdaghoofdklasser Jodan Boys.

Vitesse had woensdagavond uiteindelijk geen moeite met eerste divisionist RKC Waalwijk. Na een doelpunt van de Chinees Yuning Zhang, binnen twintig minuten, leek Vitesse op weg naar een grote zege, maar de bezoekers uit Waalwijk maakten na de pauze uit een ingestudeerde vrije trap nog wel gelijk: 1-1. Lewis Baker brak het Brabantse verzet door na een overtreding op Zhang de toegekende strafschop te benutten: 2-1. Marvelous Nakamba zorgde voor 3-1, waarna de Braziliaan Nathan de mooiste treffer van de avond op zijn naam bracht: 4-1.

knvb-loting-27-10-2016Na de zeges op De Dijk (7-2) en RKC Waalwijk mag Vitesse op 13, 14 of 15 december afrekenen met Jodan Boys. Kortom, de weg naar de kwartfinales ligt wagenwijd open. Trainer Henk Fraser moet zijn mannen nog wel even wijzen op de stunt van Jodan Boys bij Go Ahead Eagles (2-1 winst). De eredivisionist nam in de eerste helft nog wel een voorsprong, maar na de hervatting draaide de ploeg uit Gouda de rollen compleet om: 1-2.
In de achtste finales zijn nog vier amateurclubs actief. Behalve Jodan Boys zijn dat IJsselmeervogels, ASWH en VVSB, de halve finalist van vorig jaar.

* Foto boven: Yuning Zhang wordt ten val gebracht, waarna de bal op de stip gaat. (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)
* Ook onderstaande foto ’s zijn van Wil Kuijpers Fotografie

26-10-2016: Voetbal: Vitesse v RKC Waalwijk: Arnhem (L-R) Yuning Zhang of Vitesse - in de aanval
Yuning Zhang in een fel duel om de bal.

26-10-2016: Voetbal: Vitesse v RKC Waalwijk: Arnhem (L-R) doelpunt RKC in vooebreiding
RKC scoort de gelijkmaker: 1-1.

26-10-2016: Voetbal: Vitesse v RKC Waalwijk: Arnhem (L-R) redding Williams na inzet van Nathan de Souza of Vitesse -
Nathan, maker van de zeer fraaie 4-1, strandt hier nog op de doelman van RKC.