Vitesse legt Navarone Foor van NEC voor vier jaar vast

12 mei 2016 | Van onze AS-redactie

Navarone Foor maakt een opmerkelijke transfer. De 24-jarige middenvelder van NEC komt komend seizoen uit voor Vitesse. Foor, die in de jeugd speelde voor Sparta ’57 in zijn woonplaats Opheusden, tekent bij Vitesse een contract voor vier seizoenen.

 

Het contract van Foor bij NEC loopt op 30 juni 2016 af, zodat Vitesse de middenvelder transfervrij binnen haalt. In maart van dit jaar maakte de Opheusdenaar al bekend dat hij zijn aflopende contract bij NEC niet zou verlengen en op zoek zou gaan naar een nieuwe club. Dat juist Vitesse, de aartsvijand van NEC, zijn nieuwe club zou worden, had geen enkele Nijmeegse fan in zijn stoutste dromen verwacht. De overstap ligt dan ook heel gevoelig.vitesse
Foor werd door de fans van NEC zowel vorig seizoen als dit seizoen gekozen tot speler van het jaar. Foor maakte al in 2001, op 9-jarige leeftijd, de overstap van Sparta ’57 naar NEC. De Opheusdenaar gold dan ook als ‘kind van NEC’ en speelde in totaal 167 officiële competitie- en bekerwedstrijden in de hoofdmacht van de Nijmeegse club. Foor kwam in 154 competitieduels tot 14 goals. In 13 bekerwedstrijden scoorde hij tweemaal.