Vitesse ligt uit KNVB-beker

18 december 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft zich niet kunnen plaatsen bij de laatste acht van het toernooi om de KNVB-beker. De ploeg van trainer Peter Bosz verloor woensdagavond in Kerkrade in de kwartfinale met 2-1 van Roda JC.

Roda JC en Vitesse sloten de eerste helft af zonder doelpuntem. Na de hervatting zorgde Guus Hupperts met een fantastisch schot voor de openingstreffer voor de thuisploeg: 1-0. Patrick van Aanholt scoorde na een prima aanval een kwartier voor tijd de gelijkmaker:1-1.
Aanvaller Krisztián Németh miste kort daarop een bijna niet te missen kans. Doelman Piet Velthuizen van Vitesse redde met de voet. In de 83e minuut was het wel raak. Marc Höcher, net in het veld, nam de bal fraai op de slof en Velthuizen was voor de tweede keer kansloos: 2-1. De doelman srond zelf aan de basis van die treffer na een slechte uittrap.
In de hectische slotfase gooide Vitesse alles op de aanval. Kelvin Leerdam was na een voorzet van Davy Pröpper heel dicht bij de gelijkmaker, maar het slotakkoord was voor Roda JC. Velthuizen was in een alles-of niets poging mee naar voren gegaan, maar in de tegenaanval schoot Hupperts in de 94e minuut de bal in het door Velthuizen verlaten doel: 3-1.

Voor de camara van Fox Sports liet aanvoerder Guram Kashia weten dat Vitesse de energie miste om drie wedstrijden binnen een week te spelen. Dat leidde weer tot grote verbazing bij trainer Peter Bosz. “Dat is een lulverhaal, gewoon echt onzin. Als je geen drie wedstrijden in een week kan spelen, moet je een ander vak gaan kiezen”, liet de Apeldoorner voor de camera van Fox Sports weten

KNVB-beker
Uitslagen achtste finales

Dinsdag
Excelsios – PEC Zwolle             1-4
Woensdag
AZ – Heerenveen                      2-2 (AZ wns)
Roda JC – Vitesse                     3-1
Cambuur – FC Utrecht              0-2
JVC Cuijk – MVV                       2-1
Heracles – Feyenoord               1-1 (Feyenoord wnslater meer)
Programma donderdag
18.45 uur: FC Groningen – NEC
20.45 uur: IJsselmeervogels – Ajax