Vitesse legt Jordi López vast

15 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft opnieuw een middenvelder aan zijn selectie toegevoegd. Jordi López (foto), afkomstig van Swansea City, tekende een contract tot het einde van dit seizoen. Bij de club uit de Championship kreeg López weinig speelminuten.

López (29) is een verdedigende middenvelder, die in het verleden uitkwam voor zowel Barcelona B als Real Madrid B. In het seizoen 2003-2004 speelde López twee keer in de hoofdmacht van de Koninklijke.
Van 2004 tot 2006 kwam López uit voor Sevilla. Met die ploeg won hij in 2006 de UEFA Cup. In totaal kwam hij 38 keer uit voor Sevilla.
De Catelaanse middenvelder vertrok vervolgens naar Real Mallorca (2006-2007), waarna die club López voor het seizoen 2007-2008 uitleende aan Racing Santander.
López verkaste vervolgens naar Engeland, waar hij een contract tekende bij Queens Park Rangers. Bij QPR hield de verdedigende middenvelder het 1 seizoen vol. In de zomer van 2009 vertrok hij naar Swansea City. Bij de club uit Wales liep López een enkelblessure op, waardoor hij vorig seizoen slechts 13 keer voor zijn club in actie kwam. Ook dit seizoen kreeg de middenvelder weinig speelminuten. Bij Swansea City was López ploeggenoot van de Nederlandse doelman Dorus de Vries, Cedric van der Gun, Ferrie Bodde en Kemy Agustien.
López meldde zich vrijdag in het trainingskamp van Vitesse. De Arnhemse ploeg versterkte zich in de winterstop al eerder met de Japanse verdediger Michihiro Yasuda en de Spaanse middenvelder Marti Riverola. Aanvaller Haruna Babangida traint in Belek ook mee met de eerste selectie en komt mogelijk ook in aanmerking voor een contract.
Vitesse is daarnaast nog op zoek naar een spits die de ambitieuze club aan de nodige doelpunten helpt. Ex-PSV’er Mateja Kezman (31), momenteel clubloos, is een belangrijke kandidaat, maar ook de naam van Markus Rosenberg (28) circuleert in Arnhem. De ex-aanvaller van Ajax staat onder contract bij Werder Bremen, dat hem dit seizoen uitleent aan het Spaanse Racing Santander.

Zie ook”: ‘Kezman in beeld bij Vitesse’. Klik hier