Vitesse laat op gang tegen AGOVV: 4-0

27 juli 2011 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft dinsdag ook zijn vierde oefenduel gewonnen. De Arnhemmers wonnen in Loenen met 4-0 van AGOVV. De doelpunten kwamen op naam van Jenner, Chanturia, Büttner en Tighadouini.

Vitesse speelde een matte eerste helft en gunde AGOVV zelfs de beste mogelijkheden. De ploeg van Hans van Arum was echter te slordig. John van den Brom mopperde: “Ze kregen veel te veel ruimte en hadden enkele goede kansen om tot scoren te komen. Het tempo was te laag en we waren niet scherp.”
De tweede helft was een stuk beter van Vitesse. Van den Brom: “We gingen voetballen en lieten de bal gaan. Je zag ook meteen dat de jongens om de bal vroegen en elkaar lieten voetballen. Dan zie je ook dat we tot kansen komen en uiteindelijk ruim wonnen.”
Vrij snel na rust stuurde Marco van Ginkel met een prima pass Julian Jenner weg en de rechtsbuiten rondde beheerst af. Na een uur werd Davy Pröpper neergelegd in de zestien meter. Gio Chanturia benutte de strafschop: 2-0.  In de eindfase maakten Alexander Büttner (hard en droog schot) en Adnane Tighadouini, net een minuut in het veld, er 3-0 en 4-0 van.
Aanvoerder Guram Kashia zei na afloop: “We waren niet helemaal wakker voor rust. We hebben zwaar getraind de afgelopen dagen en ook vandaag nog. Dat zat in het begin nog een beetje in onze benen. In de rust hebben we elkaar even wakker geschud en in de tweede helft meer ons eigen spel gespeeld. De 1-0 van Jenner hadden we even nodig, daarna zie je dat het beter gaat lopen en scoren we er nog drie. Al met al een goede les weer vandaag.”

Opstelling Vitesse: Meerits, Yasuda, Kashia, Drost, Büttner, Van Ginkel, Pröpper, Hofs (83. Vink), Jenner, Wilfried (83. Tighadouini), Chanturia.

Bron: Vitesse.nl